• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Znam da je novo ipak novo al sam gledal financijsku razliku izmedju jednog i drugog... Da o kvaliteti ne govorimo...

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Ako su ti finansije bitne, a hoces dobro i jako vitlo ja bi ti reko da nadjes dobrog majstora. Kad ga budes naso moze da ti napravi vitlo po tvom ukusu i za tvoje potrebe i sve po prihvatljivoj ceni. Jos ako mnogo radis sa drvima ne znam sta ce ti ta vitla sto se kace na poluge?

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A onda znaš kaj ti je za delati !? Odrješi kesu i imaš to kaj ti je po volji. I nebu ti žal, vjeruj mi !

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Tu na snimci je mogao zakvačiti komad manje i ko gospodin na kotačima to izvuć dok kažeš keks.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Puknuti, jesi li probao izvlačiti drva traktorom?

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Bas je prije koji dan takvog karasa kupil jedan covjek iz sela. Mislim da je 6t i ima prosirenu dasku. Inace se covjek profesionalno bavi šumom i ima svu mogucu opremu, to mu je sad drugi traktor, case 85ks, a ima i fiata na njemu je kmb vitlo.Bas kad ga bu isprobal budem ga pital kak mu se cini.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Super video...bas sam pozelio otic tamo malo fizikalit...samo da iskusim
Nisam nikada bio u sumi po drva, tj kod nas to izgleda bitno skromnije...manje raslinje, uglavnom sve rucno ide...

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Brzo bi se ti vratio u svoje raslinje. Ovaj "sajlovlekač" se najviše naradi u ovoj priči. Vjeruj mi da bi se on rado mjenjal s tobom. A i opasnosti su u manjem postotku prisutne kod tvog načina iztrade drva. Al, ako imaš volju za probu, možda se nađe neki forumaš koji se bavi drvima pa ti ispuni želju .

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Jednodnevna akcija bi bila ok...samo da je neki uhodani tim, da znaju sta radu, a ovo sta pada u domenu zabave, to je isto super ali na to nisam mislija...
Kako ovi sumski putovi...to bude vec probijeno ili oni probijaju?

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Negdje su putevi napravljeni,negdje se rade,a negdje se radi bez puta.Ukoliko se se radi bez puta koristi se "teža mehanizacija".Ako češ imat volju za probat takav posao probad možeš kod mene doc ujesen da vidiš kako to izgleda,nemogu ti dozvolit da radiš,ali uvjek možeš doć pogledat kako to izgleda kad se radi sa ozbiljnom mehanizacijom,od sjece,izvlacenja,utovara i transporta.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Hvala ti na gostoprimstvu, nadam se da cu se javit jedne jeseni...mozdni iduce
Ja zivim zivot treneca, pa kad sam kuci...uvik mi je kratko.
Trenutno sam u Norvesko...ovdje sjeku jako puno...ali tamanu sve komplet...ovde oko Stavangera fali zemljista.
Rade to rovokopacem od 20ak tona..ko ima alat da obori i napravi trupac u istom hvatanju.
Vjerovatno ima i vitlanja kod lokalaca..ali nisam se puno zagledao

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Pitao sam to jer si rekao da bolje vitlati 5 puta nego vući kotačima. Ja ću rađe ići 2 ture nego vitlati 5x.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja znam da je šlasanje jednostavnije ili brže u odnusu na vitlanje , gdje uglavnom treba 2 čovjeka ..i puno više vremena ali najbolje znam da je to dugoročno isplativije .

Kad se bi jednom sreli a volio bi , onda bi bilo prilike da ti ispričam jednu moju tj našu zgodu iz šume .to bi bil dugački post i vjerojatno bi preskočio važne detalje .

pun jutub je LKt-a i inih na zadnjim kotačima , zdrobljenih hitnera da ne pričam . a imaju iza 2x dvoznamenkasto tonsko vitlo .

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Zoki, sve je dobro dok imaš dovoljno prostora za takav zahavat. Dok imaš dovoljno dugu trasu za pomak traktorom dok izvučeš drvo. A što kad nemaš ? Kad ti je manevar onemogućen pa moraš 5x prekapčati da bi trupac izvukao na željeni prostor !? I tako ti se dogodi par puta u danu. E onda poželiš samo jednom zakopčati trupac i odjednom ga izvući na željeni prostor. Zato ja velim da je vitlo zakon za tu djelatnost. A da ne spominjem izvlačenje traktorom iz neke rupe. Kad je traktorom nemoguće izvuči, jer ti se sajla ili lanac ukopavaju u zemlju a i na trupcu fizika radi svoje. Ubada se vrhom gdje ga kopčaš u zemlji i time radi puno veči otpor. Vjeruj mi, navukao sam se drva na svakakve načine. Od teglanja na ramenima, od vožnje tačkama uzbrdo, uz već spomenuta prekapčanja dok sam sa Tomom vukao van i da ne nabrajam. I nebi to vitlo mijenjao ni za što ! Preporod ! Definitivno prepoerod u šumi !

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Ja imam Karasa 6 tona sajle je na
njemu 50m fi 14. Kovački je napravljeno
ali za traktor 70ks i više nego dovoljno.
Dosada izvukao oko 300 kubika .
Sajlu dosada nisam mjenjao ali je blizu
i stavit ču prešanu.Ovo je moje iskustvo
i ne hvalim Karasa.Gledao sam i puno bolja
vitla ali i puno skuplja.

Najnoviji postovi

Na vrh