• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Sve to ide do namjere , mi smo sa 4 Zetora po blatu vukli trupac zadnji je imal suhe gume a provukli ga preko potoka . Kod paljenja Rusa na šlep malim Zetorom Rusu popucali šarafi između getribe i motora (MTZ 82).

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Željko zato se zakači vitlo pa ti onda ne trebaju 4 Zetora nego jedan, kud ne možeš vući trupac za traktorom onda previtlaš do ravnog i suvog terena i ideš dalje bez problema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Sve to ide do namjere , mi smo sa 4 Zetora po blatu vukli trupac zadnji je imal suhe gume a provukli ga preko potoka . Kod paljenja Rusa na šlep malim Zetorom Rusu popucali šarafi između getribe i motora (MTZ 82).
Prateči i čitajuči tebe Željko ja sve više stječem dojam da ste vi u vašoj mladosti napravili više štete nego koristi.
I to sami kvalitetni lomovi :icon_jook:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nas je bilo 30 pa i više oko 74 tada nismo znali za vitlo. Muhač nismo baš puno radili štete a rus nije bil naš.

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Koje je to vitlo?
Koliko si izvuko drva s njim prije remonta?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Već sam pisao, Gvozden 10 tona jačine, 3 lamele.
Nebi ti znao tačno reći ali sigurno preko 500-600 metara, ali ništa nije dirano osim naravno podmazivanja i radi cijelu sezonu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ana koji način drži sajlu napetu, da se ne odmota i skriža?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
ZJ, kad vučem drvo na dugačkoj sajli onda ima ova mala papučica ispod ove velike ručke što se vidi i onda nju samo stisneš nogom i ono kad zakači ta poluga (papučica) za doboš onda ukoči sajlu i doboš naravno i vučeš tako, ali rijetko kad tako vučem drva u vlaki, ako si me razumio? A pogledaj malo bolje slike pa će ti se samo reći.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ostao sam dužan za slike od mog stroja. Sada treba da nešto odradim i izvršim remont nekih dijelova pa sam poslikao za one kojima je interesantno.

Prilozi

• ćereslo 003.jpg
    ćereslo 003.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 192
  • ćereslo 009.jpg
    ćereslo 009.jpg
    70.8 KB · Pregleda: 169
  • ćereslo 011.jpg
    ćereslo 011.jpg
    67.2 KB · Pregleda: 165

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ovih dana remont pa je išlo vitlo vani i remont istog, poštelan zazor i promjena ležaja i semeringa.

Prilozi

• slika vitlo 002.jpg
    slika vitlo 002.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 146
  • slika vitlo 007.jpg
    slika vitlo 007.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 141
  • slika vitlo 008.jpg
    slika vitlo 008.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 133

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Smilane znači i kod tebe spremno vitlo za novu sezonu? Zanima me na ovoj gore prvoj slici što si prije postavio, čemu služi ovaj manji doboš sa sajlom što je spojen preko lanca?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
To je pomoćno vitlo za utovar trupaca i za samoizvlačenje. Sajla sa tog vitla može da ide unaprije , nazad i preko tovarnog dijela.I to malo je dobro vitlo, ide preko mjenjača i prednjeg reduktora tako da je dosta jako, 10 sajlu razvlači ko špagu.
A stroj nije još spreman za sezonu imam dosta na njemu remonta moram na reduktorima mijenjat semeringe puštaju ulje , pa se prašina zalijepila dva centa jedva sam je ckinuo. Zablokirala kliješta i kočiona pločice pregrijale disk i izgorjeo semering,. Sad ću ugradit novi reduktor što sam pravio onaj sa slike. A kad sam uzeo remont malo ću izvršiti nekih poboljšanja i ojačat šasiju da je spramna za neku dizalicu. Ako uhvatim vremena i bude kiše na prolječe možda napravim i neki manji hiab, no to je sad daleko.

Prilozi

• ćereslo 019.jpg
    ćereslo 019.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 97

Najnoviji postovi

Na vrh