Borisllav360
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Srp 2017
- Poruka
- 1,609
Znaci ostaje ona jedna lamela sto sad ima, slobodna (nije zalijepljena ni za sta) i dodajem kompletnu lamelu u tim dimenzijama (dve lamelne ploče zalijepljene za metalnu ploču kao na lameli od auta ili kamiona)?
Moguce je da su se rupe produbile pa sad imam preveliku polugu za savladati! Hmm sad i tu nesto moram izmisljati kako da to rijesim!
E danas sam imao veselje u sumi, vitlo mi podje klepetati zvoniti vise nego obicno a ostala mi jos par komada da izvucem, haj rekoh da i njih povucem pa cu svakako kuci da vidim sta zvoni! Povucem dva komada, nesto puce u vitlu, otkacim, sajlu smotam oko vitla i kuci, rastavim i imam sta i vidjeti, otisao lezaj na malom zupcaniku, pojeo osovinu, zubcanici nisu imali dobro nalijeganje i od malog zubcanika napravio konusni �� Sad igranka, pravi mali zubcanik, kupuj lezaj, pravi piksnu na pojedenu osovinu.... Jbg...
Da ova prva lamela ostaje slobodna. Da napravi se metalna ploča da bude istih dimenzija kao i lamela i na tu ploču se lijepe lamele, znači sa jednu i sa drugu stranu ploče. Za mali zupčanik je normalno da ode ležaj nakon dugog rada a tako je normalno i da se zupčanik smanjio tj.da su se zubi izoštrili i onda nema pravog uzubljenja. Zupčanik možeš napraviti kod Gvozdena.
Posljednje uređivanje: