• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Da, sajlu kupuje svako prema svojim potrebama. Inace na ovaj dobos staje preko 100m sajle 12mm.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Desava se da dvojica vucu sajlu samo je bitno da drva izadju iz potoka i da se ne nose na ledja.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,496
Po meni nema potrebe stavljati sajlu veću od 10 duplo prešanu za takav traktor.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Sve 5, pohvale i cijena korektna ali ovako kako gledam najslabija karika su poluge hidraulike i njihov prihvat na traktor:unsure:

• Like
Reactions: ZJ

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Poluge i jesu najslabija karika, samo sto ove poluge nisu bas toliko slabe. Obicno se desi kod ovakvih poluga da se pri velikim opterecenjima uviju, sto i nije tako strasno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Produži oslonac poluga tam do bočnih španera ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ja ništ jer se ja s tim ne bavim, što ne znači da nisam bil u šumi kao kopčaš par puta.
Neke osnove su me podučili, kak pripremiti drvo za kopčanje, kak zakopčati, kak okrenuti omču.... za vuči sajlu ne treba biti jako pametan. Dobro je kad vučeš dole, ali kad treba uzbrdo 🤪

Rekel bi jedan moj kolega.
Majko mila, Kakvi su to nekad ljudi bili?

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Nije komplikovano ni skupo za izradu, a zavrsava poso. Kod mene se to masovno koristi.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Meni bi pasalo jer stvarno nemam neku veliku potrebu za nekim ekstra jakim ili profesionalnim vitlom a uz to ovo bi mi bilo praktično jer bih uz malo drugačiju konstrukciju mogao kopčati čezu za traktor a da vitlo ne smeta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Svojevremeno sam videl jedan zgodan video o izvlaćenju sajle iz vitla uz jako strmi brijeg. Takmičila se mala curica i snažan dečko. Ona je vukla tanku sajlu (možda 1 ili 2 mm), a on pravu sajlu. Curica je sa svojom tabkom sajlom prva došla do cilja i dok se on još mučio na otprilike malo više od pol puta, ona je pomoću ta tanke sajle i daljinskog, potegnula do sebe jednako debelu sajlu kak je vukel dečko. Obavila je to prije nek je on jedva došel do nje. Pokušal sam pronači taj video, ali nažalost nisam uspel.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Vidio sam taj video. To ti je promidzbeni video nekog od proizvodjaca vitla.... nije bas da odrazava stvarnost na terenu.

Ali isti nacin kak je netko stavio post o tajfun vitlima....

Najnoviji postovi

Na vrh