• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
Što kažete za ovoga, ima ga cijelo brdo.😳
IMG_20230908_143011_1~2.jpg
Ova crta (što se vidi) na desnoj strani kolnika , nije da mu curi gorivo ili ulje.
To je puknuti asfalt , ali ne od njegove težine, jer je već zelena.😣

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
Da je dvostruko vitlo to sam vidio (nisam ćorav:devilish:).
Jedino što sam morao paziti kod pretjecanja da ne zaorem u kanal, koliko sam gledao koji je traktor i uspio sam skužiti da se radi o Fiat traktoru i nisam zapeo u kanalu.:ROFLMAO:

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Slucajno naletim na nesto jako zanimljivo.
Odakle li ljudima ideje za ovako nesto🤣

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Daklem! Vitlo ima dva kardana, prvi uvijek koristimo, kao ‘spori’, a iznad drugog pise hitro, taj nismo koristili nikad, e sad jel kome poznato, jel trebabiti promjenjena brzina vratila i na traktoru ili ako se spoji samo kardan bez promjene brzine, jel ima smisla?

da li sajla 14 moze otezati namatanje kod vitlanje iako je u originalu 12mm!

situacija kod upotrebe konopaca, bijeli konop je za otpustanje sajle znaci bremza a crni je pogon, na mnogim videima na youtubeu kod koristenja vitla krpan i tajfun vidim da kod vitlanja koriste oba konopa, znaci kao da otpusti bremzu te pokrene pogon, ja kad sam probao tako vitlati toliko zabremza vitlo da ga jedva odkocis, zast? Jer recimo kad koristis samo crnu za pogon, te samo bijelu za otpustanje radi ko sat i vuce i otpusta iako mi je serviser (jedan ovako poznati lokalni) tvrdio da se moraju koristit obe kod vitlanja, ali kod bilo malo jaceg napora vucenja bremza zacvika iako ju drzimo kao otpustenu! Godinama koristimo samo crnu i do sad bilo uvijek ok, zbunio me on pa pitam!?
Kakva su ova vitla, imam peiliku uzeti isto ovakvo, kmb 6 tona, 2 brzine pa me zanima kako si zadovoljan i ima li neke vece razlike medju drugim markama slicme snage?
Evo tog vitla na oglasu

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
Jutros baš kiša dosadna onako pomalo pada, pa malo gubidanim po bespućima interneta, i naletio na ovaj video. Odličan primjer poslovnosti kod nas u Hrvatskoj! :mad: Nije problem sa vitlom nego.......

basta525

Novi član
Tu od
28 Sij 2024
Poruka
2
pozdrav, ako bi neko znao cije je marke ovo vitlo , pretrazil net i nemogu nista naci slicno k njemu pa bi molio ak neko bi znao. Hvala

Prilozi

• 20240127_175833.jpg
    20240127_175833.jpg
    59 KB · Pregleda: 48
  • 20240127_175754.jpg
    20240127_175754.jpg
    40 KB · Pregleda: 47
  • 20240127_175747.jpg
    20240127_175747.jpg
    67.7 KB · Pregleda: 45
  • 20240127_175819.jpg
    20240127_175819.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 46

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Ovo na link i slika to nije isto. Razlike: kog vitlo basta525 je duga osovina sa malim lancanikom, na linku je kratka osovina.
Doboš kod vitla basta525 je sa jedne strane ozubljen a na linku je sa pojasnom kočnicom. Takođe ni konstrukcija nije ista. Ali dobro možda i jest od tog proizvođača ali ja nevidim sličnosti i šta to povezuje.
Po meni nije ni bitno marka, dijelova ima ili ih je lako napraviti. Lanac je standard, lančanika malih ima svagdje, lamela se lako odradi tako da nema problema oko održavanja. Sve je izvodljivo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Naravno da valja. Zašto nebi. Koristi iste ili slične principe rada, slične karakteristike i dijelove kao i druga vitla takvog tipa, lančanici i lanci, lamela, način rada sve je to u nijansama u odnosu na druga, krpan....
Negovanje rad će zavisiti od tvog umijeća i kako ćeš ga održavati.
Možd nebi bilo loše da staviš neke karakteristike, koji je lanac koraka, koliki je prenosni odnos ili broj zuba malog i vikog lančanika, koja sajla i koliko je može da bude na dobošu.

Dux98

Član
Tu od
5 Velj 2024
Poruka
50
Ima netko iskustva sa Krpan 5.5 ER i 5T SI? Jel velika razlika izmedu SI i ER serije?

Auto Horvat mi nudi 5.5ER za 3300e, a 5T SI za 2600e

Ili mozda bolje neko drugo vitlo tipa Tajfun, Uniforest?

Vukao bih usluzno i za sebe,ali nista previse

Najnoviji postovi

Na vrh