- Tu od
- 14 Pro 2007
- Poruka
- 12,148
Napokon moj dragi krpan da obuje pomočnu kuku .
Nije još gotova ali nije mogla izdržati premijeru ovako ispod čekića .
misliš da se ovdje neće saviti ?
Napokon moj dragi krpan da obuje pomočnu kuku .
Nije još gotova ali nije mogla izdržati premijeru ovako ispod čekića .
Ovo je totalno netočno.
Rebra za hlađenje cilindara na zračno hlađenim motorima su puno otvorenija nego rebra na hladnjaku vode. Ako misliš da se vodom hlađeni motor nemre pregrijati radi zaštopanosti hladnjaka (bilo iznutra ili izvana), onda se grdo varaš.
Vozio sam zračno hlađenje i koma za mene čist promašaj i ne bi si nikad to više uzeo. :rolfer:
Zbog čega je koma?
Postoji nešto kaj se zove moment savijanja , plastična deformacija i kalkulator .
Pa izračunaš
Koma je jer se pregrijava bar sam ja tako vidio na torpedu ...
A kamo u košnju i prašinu.....
Ali kako ko voli i izvoli...
Meni se to ne sviđa i takve stvari izbjegavam ...
Kad se prisjetim jedne peglice što smo radili iz nje... 8)
Pa ja nikad ne perem traktor poslije oranja ili tanjiranja s vodenim hlađenjem nikad ne kuha dok zračno je jer sve ta prašina i sve za mene je to promašeno i ne bi volio više imat nešto sa zračnim hlađenjem .
Po meni je to najveća glupost koju su mogli smisliti..[/QUk
čitajući tvoje postove apsolutno ne držiš do svojih strojeva tako da mi tvoje mišljenje i iskustvo puno ne znači
s vodenim hlađenjem nikad ne kuha dok zračno je jer sve ta prašina i sve za mene je to promašeno i ne bi volio više imat nešto sa zračnim hlađenjem .
Po meni je to najveća glupost koju su mogli smisliti..
Ne mogu vjerovati da danas netko još misli da je zračno hlađenje bolje od vodenog? Pa pogledajte si koji se strojevi danas rade sa zračnim hlađenjem, motorke, motokultivatori i kosilice:roll: Vodeno hlađenje omogućuje ujednačenu i nižu temperaturu motora, samim time omogućuje manju potrošnju goriva, gotovo je neosjetljivo na prljavštinu, motor radi tiše,... To su prednosti koje višestruko nadmašuju "jednostavnost" zračnog hlađenja.