• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
o nevenu 533 ne treba trošiti vrijeme prijatrelju samo naprijed
i ja sam krenuo sa imt 542 i posuđenom starom motorkom sad imam dosta toga ali svatko zna što mu treba,koliko posla radi i na kraju krajeva s koliko novca raspolaže

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ja sam sa ovime zadovoljan što imam ,jer radim drva za sebe i nekih 100 do 150 m za prodaju koliko stignem uz posao,neda mi se previše novaca ulagat,jer onda bi morao sam sebe forsirat da to otplatim,ali ovako čisto uz posao zaradim neki dinar bez opterećenja...
hrvoje01 ti se baviš profi šumarstvom ili???

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Dabio odakle si točno,imam i ja karasa od 4,5t izvuka sam s njim 650-750m drva
a i dosta čupao panjeve i radi bez ikakvi problema osim što sam ga na par mjesta malo smota i malo vario po njemu, vitlo je odlično,već se odavno isplatilo:gitarist::gitarist:

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ma dobar je Karas tko se baš ne bavi profi šumom ,imao sam prije polovnog Krpana 4 t i nevidim nikakve razlike u snazi... >Za Karasa sam čitao da se zna smotat ,kada ga jače upreš u kamen ,ali evo ja svojega nisam još ,kupio sam ga u 1.mj pve godinei izvukao oko 200 m drva za sada sve 5,nadam se da će tako i ostat...MF 158 jel se baviš profi šumom ili za svoje potrebe??

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Ne bavim se profesionalno nego imam svoju šumu i nije mi daleko pa kad imam vremana radim drva.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Ja sam sa ovime zadovoljan što imam ,jer radim drva za sebe i nekih 100 do 150 m za prodaju koliko stignem uz posao,neda mi se previše novaca ulagat,jer onda bi morao sam sebe forsirat da to otplatim,ali ovako čisto uz posao zaradim neki dinar bez opterećenja...
hrvoje01 ti se baviš profi šumarstvom ili???

recimo polu profesionalno uz posao ali svake godine sve više do sada ove godine cca 850m izrađeno i prodano pomaže mi otac,punac i jedan dečko kad me stisne da nemogu stići ali mislim se i dalje širiti jer imam volje i imam mehanizaciju za to a i tržište se širi iz godine u godinu

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Dabio odakle si točno,imam i ja karasa od 4,5t izvuka sam s njim 650-750m drva
a i dosta čupao panjeve i radi bez ikakvi problema osim što sam ga na par mjesta malo smota i malo vario po njemu, vitlo je odlično,već se odavno isplatilo:gitarist::gitarist:

rekao si da si cupao panjeve sa vitlom kako to ide

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Dabio ako mene pitaš za razliku nikad nisam vidio od 4t uživo ,ali vidim po tvom da je sve isto izvana,možda je razlika u lameli ili u naljepnici:D:D

Borna ide bolje nego s traktorom,može više povuć,a i netrgam traktor bezveze.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Dabio ako mene pitaš za razliku nikad nisam vidio od 4t uživo ,ali vidim po tvom da je sve isto izvana,možda je razlika u lameli ili u naljepnici:D:D

Borna ide bolje nego s traktorom,može više povuć,a i netrgam traktor bezveze.

Jedan moj poznanik kupio je Karasa 4,5 ,moram ga ići vidjeti...

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
recimo polu profesionalno uz posao ali svake godine sve više do sada ove godine cca 850m izrađeno i prodano pomaže mi otac,punac i jedan dečko kad me stisne da nemogu stići ali mislim se i dalje širiti jer imam volje i imam mehanizaciju za to a i tržište se širi iz godine u godinu

Svaka čast hrvoje ,ma kakav polu ti si profesionalac sa 800 m drva godišnje zaradi se lijepa lova.... Što imaš od mehanizacije za šumu???

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Svaka čast hrvoje ,ma kakav polu ti si profesionalac sa 800 m drva godišnje zaradi se lijepa lova.... Što imaš od mehanizacije za šumu???

imam traktor lamborghini 95ks duplak,2 šumske prikolice,vitlo krpan 5tsi,husgvarna motorke 359 365 i 372xp i u planu mi je kupiti ferca malog koji nebi ulazio u šumu nego samo za razvoz drva jer mi lambo stvara probleme gdje je usko dvorište ili ima nekakva nastrešnica pa nemogu proći

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Bome si se ti lijepo opremio ,sa tim strojevima radiš kao od šale ,a za toliku količinu napravljenih drva moraš i imat profi strojeve...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
imam traktor lamborghini 95ks duplak,2 šumske prikolice,vitlo krpan 5tsi,husgvarna motorke 359 365 i 372xp i u planu mi je kupiti ferca malog koji nebi ulazio u šumu nego samo za razvoz drva jer mi lambo stvara probleme gdje je usko dvorište ili ima nekakva nastrešnica pa nemogu proći

E da si si ostavio 565....:mrgreen:

svizac

Novi član
Tu od
9 Kol 2012
Poruka
20
ajde moze savjet strucnjaka :supz:
imam u planu si kupiti neki traktor za sumu i malo za zemlju,suma mi je ovak sa strane,neradim zasada vise od 200-250m godisnje za sebe i rodbinu,imam nesto malo zemlje uz vinograd sto mi zjapi prazna,a sto nemogu sa sadasnjim traktorom raditi,
zanima me koji bi bio ok ili ti best buy izbor za mene,malo sam gledo fiat i renault traktore,ne cine mi se losi,ali opet od savjeta glava ne boli.
dakle kakav traktor i do koliko ks bi mi bilo ok,

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
ajde moze savjet strucnjaka :supz:
imam u planu si kupiti neki traktor za sumu i malo za zemlju,suma mi je ovak sa strane,neradim zasada vise od 200-250m godisnje za sebe i rodbinu,imam nesto malo zemlje uz vinograd sto mi zjapi prazna,a sto nemogu sa sadasnjim traktorom raditi,
zanima me koji bi bio ok ili ti best buy izbor za mene,malo sam gledo fiat i renault traktore,ne cine mi se losi,ali opet od savjeta glava ne boli.
dakle kakav traktor i do koliko ks bi mi bilo ok,

kakav traktor imaš, imaš li vitlo cjepać, postavio si malo preoširno pitanje, tu ima puno stvari koje utječu, prvo do koliko bi novaca išao, kakav je teren, misliš li se proširivati i td. npr. imam slično gospodarstvo, nemam svoju šumu več radim razne linije od HŠ i godišnje oko 200m, tu i tamo malo pomognem kumu u njegovoj šumi i rodbini iz usluge razne kompenzacije i doguram do 250m godišnje, sve radim sa Rajkom i ona se kod mene odmara naspram berača, silogombajna i ostalog što je radila kod mog oca i zaradila Lamba r2 86, Hurlimana 75, Maseja 253 i novog 539, odrastao sam na selu i ne bježim od njega, radim svašta i mogu ti reće da svaki od traktora kao i motorke i dr. strojevi imaju svoju namjenu prednosti i mane, sada da ti kažem Torpedo 75 je zakon u šumi ili Rus to bi bilo općenito, imam razna iskustva pa neću ništa hvaliti sve ima svoje, tj. nisam od onih što kažu nije auto ako nije VW ili nije motorka ako nije Stihl, ovisi o poslu i novcima kojijma raspolažeš,,, osobno volio bih imati Fiata 90 90 ali imam i pametnija ulaganja pa jbg..........n napiši nešto više što bi radio i za šta ti treba pa češ dobiti više informacija

svizac

Novi član
Tu od
9 Kol 2012
Poruka
20
imam ti antonia carrara s5500v,50ks,zglobnjak,vinogradarski-ali sasvim solidan u sumici,a gle mislim se mozda malo prosirivati,zavisi koliko se bude dalo-dobiti drva i slicno,a do 10 000 eura bi iso

Najnoviji postovi

Na vrh