puno premalo,ništa ispod 160ks,provjereno u praksi...
pa nisam mislio da treba baš toliko, bome puno, kod mene šumarija ima IMT 5106 i šumsku prikolicu na kojoj voze 10kubika, i ide on dobro, jedino što je to IMT pa malo dimi, jedanko dimi i na leru i pod prikolicom.
Ja fakat ne znam zašto ljudi ne vjeruju da 533 može vozit 5m drva, možda može kod vas, ne znam kakvo vam je drvo, ali prosušene vrbe i topole čega li već može vozit.
kod mene nema šanse da toliko vozi, može ali kako, kod mene su drva bukva,grab i hrast i ja imam grabovu šumu, jednom sam vozio imt 539 bez kabine sa 4m(mjereno je i sigurno ima toliko uz blagu uzbrdicu, ma samo da se može nazvati uzbrdica, cesta asfaltira i nikad više ni po živu glavu ne bi to vozio. znači situacija kod mene grab srušen isti dan i tovaren na prikolicu 4m na prikolici što je nešto više od 4T, na ferkecu gume ko pljeskavice. to nije za njega a kamoli li još metar više.
kod mene 560 ima što vozit 5 metara i to još po asfaltiranoj cesti.
da vam predočim situaciju, jedan dio šume koji je dalje od mene i gdje ja srećom nemam šumu, rus 82.1 jedva uz uzbrdicu izvlači 5m drva, da je fercu natovarit metar ne bi izašao, a čovjek koji u toj šumi ima kuću, 542 sa tanjuračama 20 diskovima vozi na rikverc uz uzbrdicu, jer je jednom probao naprijed pa je tanjurao put. put nije blato, kaljuža ,niti je sklizak, nego je nabijeni šljunak. kad je šumarija sjekla tu drva kamioni nisu išli dolje, nego su traktorima vukli drva kilometar iz šume na vrh te uzbrdice i tamo iz tovarili.