• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

lamborghini

Član
Tu od
24 Sij 2012
Poruka
66
ma kaki slaba jos je jaca nego fabricne samo je malo uzija nego fabricne al nema problema,slikacu je malo bolje kad ofarbam ovih dana pa cete videti je bolje,inace je od slepera kamiona gde stoji sofra na vlekacu.

evo zavrseno vitlo
imag0046np.jpg

imag0045uy.jpg

imag0044u.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Solidno izgleda , samo šteta što nije namontirano na traktor direktno a daska po potrebi

lamborghini

Član
Tu od
24 Sij 2012
Poruka
66
Solidno izgleda , samo šteta što nije namontirano na traktor direktno a daska po potrebi

pa ja sam vise hteo da je na dasci posto se ne bavim profi sa sumom pa bi trebao to cesto gore-dole a ovako mogu i sam zakaciti

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
Pitanje za one koji znaju ; gdje mogu odnest sajlu od vitla da na kraj "stisnu" onaj čelični valjak - završetak, i napravit dvije omče, sajlu i one klizače imam , trebam "samo" te završetke, lokacija može,; zagreb, karlovac, ogulin, vrbovsko, delnice ! ili mogu li to sam napravit, takav potokareni valjak izbušiti za debljinu sajle a s druge strane konus i kad prođe sajla, to "hart-lotati, ili tako nešto, ili se to radi drugačije ! na "domaći rad vitlo" sam ugradio hidro motor , sutra to malo isprobam, ali koliko vidim radi odlično , puno lakše i vući i odmatati sajlu preko razvodnika !

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Pitanje za one koji znaju ; gdje mogu odnest sajlu od vitla da na kraj "stisnu" onaj čelični valjak - završetak, i napravit dvije omče, sajlu i one klizače imam , trebam "samo" te završetke, lokacija može,; zagreb, karlovac, ogulin, vrbovsko, delnice ! ili mogu li to sam napravit, takav potokareni valjak izbušiti za debljinu sajle a s druge strane konus i kad prođe sajla, to "hart-lotati, ili tako nešto, ili se to radi drugačije ! na "domaći rad vitlo" sam ugradio hidro motor , sutra to malo isprobam, ali koliko vidim radi odlično , puno lakše i vući i odmatati sajlu preko razvodnika !

U karlovcu imaš DRVO ŠPED to ti je u Jelašima na cesti za Slunj sa ljeve strane.dobro rade i imaju kvalitetne omče i klizače.
to na kraju sajle ti netreba samo zavežeš čvor kad staviš klizače na sajlu od vitla svi to tako rade i drži dobro i na vitlu od 16T a kamoli na nekom manjem.

za omče ponesi klizače pa će ti šprešat čepove i napravit omče.

Posljednje uređivanje:

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
hvala vam obadvojici na brzim odgovorima, u srijedu se vraćam za zagreb, pa ću prije nazvat da vidim i u karlovcu i u zagrebu mogu li mi to napravit i koliko košta, nebi trebalo bit nešto , a ovaj u zagrebu biokovo comerc je blizu mene u zg u mom naselju ! !

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
duplii čvor i imaš mir, imam 3 klizača i nema problema s tim

- upravo sam izvitlao šta sam namjeravao i ovih dana nemam ništa za raditi sa vitlom a pošto me kočnica zeza moram skinuti bubanj dolje i pogledati u čemu je problem

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
bio sam danas u drvo špedu u jelašima i napravio dvije omče i završetak na sajli ( iduči vikend ide na bubanj - na vinču ) , po 20 kn je jedna "glava" završetak,

pitanje za Savoris ; koje je snage tvoj hidro motor ( ako imaš neki podatak ) i kakav teret možeš povući jel ima snage povući zakočeni traktor , ili na uzbrdici ako nemožeš izać pomaže li, jer ovaj moj je inače od mixera ! ali izgleda da nije ispravan iako imam omjer 14 : 1 , vuče traktor kad lagano pritisnem kočnicu ali ako ju jače stisnem neće , dok ne nabavim bolji ili novi ovaj ću ostaviti na gornjem priključku kardanu samo za razmatanje sajle a preko kardana vuć drva ako nebude išlo ! Vidi ovaj hidromotor ; http://www.trgo-agencija.hr/hidromo...kw-kapacitet-60lit-max-pritisak-160-bara.aspx bi li taj bio dosta jak ? , vidjet ću popravlja li neko stare hidromotore ili kupit novog ! , taj gore po tim kilowatima i okretnom momentu bi trebao poslužit uz ovaj moj veći prenos, trebao bi i zakočen traktor vući :) !

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
evo par slika, uslikano prije povrata u zg ,

inače to vitlo je sporije od tvorničkih ali je jako ; čupa pred sobom dok vuče, tu nema kvačila, već ja stojim na stepenici i pratim kako ide , ako zapne za neku panjinu onda počne dizat prednji kraj traktora u zrak lagano , većinom kad odvoji prednje kotače od zemlje tad i prepreku savlada i sjednu nazad na zemlju i krene dalje bez stiskanja kvačilča i zaustavljanja, i to sa trupcima oko 60 cm promjera ..

Daj nekih slika malo

čekam odgovor, koliko je jak tvoj hidro motor, kako si zadovoljan , može li izvuć traktor iz "nevolje" i još ako je zakvačena prikolica ?

Prilozi

• 20130506_131018.jpg
    20130506_131018.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 2,963
  • 20130506_131030.jpg
    20130506_131030.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 4,458
  • 20130506_131039.jpg
    20130506_131039.jpg
    45.8 KB · Pregleda: 3,215
  • 20130506_131054.jpg
    20130506_131054.jpg
    37.9 KB · Pregleda: 1,646
Posljednje uređivanje od moderatora:

hanibal

Član
Tu od
21 Stu 2012
Poruka
81
super izgleda,ja nemam hidraulicno ,ali me zanima krpan 5t jeli kako moguce ,napraviti i tko to izradjuje,,,,mislimda je daljinski zakon,,,

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Ovaj tvoj hidro motor koji ti je sada na traktoru i onaj koji ti je na linku su sasvim dva različita koncepta
Onaj novi u sebi ima već ugrađenu redukciju a ovaj tvoj sadašnji je direktni , znači bez redukcije u sebi
Ja sam već ovdje pričao o svom mišljenju što se tiče pogona vitla preko hidraulike , to jednostavno po meni nije dobro i ne vidim potrebu da se klasično vitlo koje se kača nazad ne pogoni mehanički
Hidraulično poštujem tamo gdje nema mogućnosti za mehanikom , znači da se montira naprijek kao što sam to ja uradio
Neznam čime misliš da napajaš taj hidro motor što se tiče pumpe i pogonskog sklopa ali jednostavno smatram da je ono što bi tebi trebalo preskupo i prekomplikovano da bi dobio i brzinu i silu , odnosno SNAGU
Prednja vitla za samoizvlačenje nisu toliko uslovljenja brzinom , dovoljno je da imaš neku razumnu silu a brzina je manje bita , koliko god sporo da ide izvući će te jer se to rijetko koristi
Dok za vitlanje sa drvima ti treba i neka razumna brzina što automatski cijenu komponenti i komplikovanost podiže iznad onoga što ja smatram razumnim

Za ''dobar'' hidro motor treba i ''dobra'' pumpa

B

bosniahos

Guest
Ja san misli da imam dobre ideje u svezi hidro motora ali nemam.Stvarno zbog čega koristit hidro vitlo tamo gdije se može bez problema koristit klasično..Da ne spomenem razliku u cini..Meni je igrom slučaja došal u ruke jedan veliki hidro motor i pumpa po cini željeza na kg. ali ostalo dokraja mi podosta para odnosi tako da odustajem od te ideje.

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
Ja sam novi, vidm da svko na svoj nacin pravi sebi vitlo u zavisnosti od svojih potreba.
Ja sam napravio slicno Krpan 5T samo sto sam doda jos jedan zuvcanik da bi dobio jos na snazi.

20130301161351.jpg

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Super izgleda al mi nije jasno zakaj sajla izlazi na vrhu vitla,tak samo dize prednji kraj traktora kad moras povuc s njim,zakaj sajla ne izlazi na sredini ploce vitla?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Simpatično izgleda , to je ono što ja odavno ovdje pokušavam reći , REDUKCIJA :icon_pidu: Sve ispod 1:7-8 po meni je premalo

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Simpatično izgleda , to je ono što ja odavno ovdje pokušavam reći , REDUKCIJA :icon_pidu: Sve ispod 1:7-8 po meni je premalo

Ak je jaci traktor moze i manja i dok s vitlom vuces razumnu kolicinu drva al kad dignes vitlo i traktorom vuces prednji kraj leti u zrak!
Da sajla izlazi nize nebi traktor toliko trpil.
Svako vitlo ima svoju granicu i to treba postivati ak neces kaj strgati.

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
Nije tolko bitno gdje sajela izlazi vec kako se vitlo postavi.
Svako ako je kolotura nize da ce manje dizati traktor
Bitnu ulogu ima topling dali ce manje ili vise dizati traktor.
Odnos je negdje oko 1:10

Najnoviji postovi

Na vrh