• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Di ima novi krpan za 6000 jer ja ga trazim i ispod 6700 nema niš a kad nazoveš i raspitivaš se još traze ekstra za sajlu i prodaju filozofiju

čuj nisi na pijaci cijena je koja je :(nerd):

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
Nije jer su ostali tanji komadi i izrezani na 3 metra. Debele sam izvukao po dva ili tri . A velika je nizbrdica kuda vucem. Inace vukao sam i bez toga na 4 puta za dvije pune prikolice oko 10 m drva na dvije prikolice vozim

D

domagoj

Guest
Pozdrav, imam Tajfunovo vitlo EGV 40 i nakon rastavljanja više nema snage, vjerojatno je nešto krivo složeno, naopako okrenuto i sl..
Molim vas ima li itko neku sliku , shemu sastavljanja u višoj rezoluciji da se vidi detaljno?

B

bosniahos

Guest
Da to ili si izostavil neku distancu tj.stavil je na krivo misto.Ima li neka konusna osovina kajlu, na dobošu ili si previše odpustil oni španer kojim se podešava vučna sila.Pišem napamet jer neznam koji je model,stavi slike.

D

domagoj

Guest
Da to ili si izostavil neku distancu tj.stavil je na krivo misto.Ima li neka konusna osovina kajlu, na dobošu ili si previše odpustil oni španer kojim se podešava vučna sila.Pišem napamet jer neznam koji je model,stavi slike.

Kako god naspanam maticu isto je. Nesto je krivo slozeno. Prvi put kad sam to radio prije 15 godina isto sam tako pogrijesio i tek kad sam isao u tvornicu po neke dijelove tamo sam vidio shemu slaganja i odmah vidio gresku. E sad...to je bilo davno i zaboravio sam u cemu je bila kvaka..

tomislav.m.

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
68
ma nemoj se samo sekirati, jednostavno ti je to, ja sam rastavljo na krpanu a to bi trebalo biti podjednako, ako se malo kuzis skoro da sam mozes predpostavit sta prvo ide probaj ponovo.a sta si radio jesi mjenjo lezajeve ili?

D

domagoj

Guest
ma nemoj se samo sekirati, jednostavno ti je to, ja sam rastavljo na krpanu a to bi trebalo biti podjednako, ako se malo kuzis skoro da sam mozes predpostavit sta prvo ide probaj ponovo.a sta si radio jesi mjenjo lezajeve ili?

Ne....svo se izvitoperilo pa je ojacavano.....uglavnom skuzio sam....stari je krivo slozio. Prvo ide lamela do zupcanika pa onda potisna ploca ( s one dvije rupe blizu osovine) pa onda bubanj na sve to.
A on je zamjenio lamelu i potisnu plocu...

B

bosniahos

Guest
Eto vidiš,baš to se događa-zamijena-.Dobro sad znaš i ondak si uzmi neku teku sa tvrdim koricama i sve upisuj što ti nije poznato.Sve zapisano i važno kasnije ponovi flamasterom uboji,tako češ uvik biti 100% siguran.Ja san uzea frezu u proizvođača iz Bj i kod kupnje san inzistira da mi dadne i tehnički zapis sa karakteristikama.To bi bila kao shema i specifikacije u slučaju da moram dat radit majstoru zamijenski dio da mi uradi.Malo me čudno gledal,nešta priča pa nečemo mi propast ovo ono,imamo mi sve dilove i onda kratko nakon redovita servisa mi procuri ulje na semeringu pogona,zovem nejavljaju se i ka za inat firma propala tj. kupio je novi gazda koji je proizvodnju totalno izminija i prenamini.

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Tebi fali nešto iz kategorije klizači šumarskih lanci ..odnosno ovaj dio ima utor u sebi oblika ključanice .
Treči red slika 1,2 i3.

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Tebi fali nešto iz kategorije klizači šumarskih lanci ..odnosno ovaj dio ima utor u sebi oblika ključanice .
Treči red slika 1,2 i3.
A da nebi još to kupovao, na drugu stranu ide jedan klin i čao.

D

davorxx

Guest
pozdrav,
novi sam ovdje pa neznam dali je već bilo o ovome riječi.
kupio sam vitlo krpan pa me zanima dali je normalno da se čuje lanac u vitlu ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Lanac prizvodi karakteristični zvuk kao i svi drugi prijenosi .
Gledaj dok vrti da ne zapinje ili da hoče "zajahati" tj. iskočiti .
Najbolji zvuk lanca je kad je mastan pa se čuje kidanje adhezione sile .
Ako te i to smeta ugradi remen xD

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
- nesmije ga puno namastiti, ulje niti pod razno, osobno podmazujemm samo sa tovotnom masti,

- svi ti inžinjeri su mi smješni kako se nitko od njih nije sjetio staviti remen, to bi bilo odlično,, hahahahaha

D

davorxx

Guest
Lanac prizvodi karakteristični zvuk kao i svi drugi prijenosi .
Gledaj dok vrti da ne zapinje ili da hoče "zajahati" tj. iskočiti .
Najbolji zvuk lanca je kad je mastan pa se čuje kidanje adhezione sile .
Ako te i to smeta ugradi remen xD

Ne smeta mi zvuk već me samo zanimalo dali je to normalno. O podmazivanju sam razmišljao ali nisam htio ništa poduzimati jer sam čuo kako postoji mogućnost da mast dođe na lamelu a onda evo problema :(sweat):.
Malo prije mi priča kolega kako se slobodno lagano podmaže ali sa grafitnom masti odnosno sa masti za visoke temperature ... probat ću ... vjerujem da će se manje čuti. U biti trebam naći nekoga tko ima isto vitlo pa čuti kako njegovo radi. Rad sa vitlom mi je nešto novo pa nebi htio da nešto sje... :)

- nesmije ga puno namastiti, ulje niti pod razno, osobno podmazujemm samo sa tovotnom masti,

- svi ti inžinjeri su mi smješni kako se nitko od njih nije sjetio staviti remen, to bi bilo odlično,, hahahahaha

Lanac se stavlja zbog sila koje se tu stvaraju; da je remen on bi bez problema proklizio.
Na istom principu su napravljene i traktorske freze.

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

siljo07

Guest
Re: igland vitla

Vitlo tajfun tri tine jako dobar i zgodan za radit

i606.jpg

ElRe

Novi član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
4
Pozdrav svima,

Novi sam na forumu i imam šumski traktor LKT 81 T sa motorom 60 KW star 10 godine i nedavno generalno remontovan.
Za 3 mjeseca 2. put mi se desava da puca klackalica na istom klipu.
Koji su moguci razlozi, generalno? Majstor koji ga je radio kaze da je problem do klackalica, ali zasto onda ne bi pucale i ostale?
Oko mehanike se puno ne razumijem, znam osnovne stvari :)

Najnoviji postovi

Na vrh