Da ja malo svojim skromnim znanjem pomognem kolegi Savi. Jučer sam bio u Slo u jednoj trgovini blizu mene i pitam čovjeka koliko dođe vitlo krpan 4 SI to vitlo nije na poluge nego na špage, dakle skuplje od ovog na poluge i kaže on 840 eura s pdv-om. Meni osobno je moje 4 t krpanovo vitlo prebrzo, da bi traktor mogao vući moraš mu dati gasa i sajlu onda brzo namata i kad drvo zapne negdje, a u mom kraju je sami kamen pa zapinje često, prednji kraj traktora odleti u zrak dok okom trepneš. U tvom kraju bi tebi odgovaralo brže vitlo, nemaš kamena, preporučam ti 5 tonsko jer je konstrukcija vitla prilagođena jačini traktora tako da je 4 tonsko vitlo predviđeno za rad s traktorom do 45 ks iako ja mogu reći da će prije traktor prevrnut nego što će se bilo što drugo dogodit kad zapne negdje, za vitlo 5 tona se preporuča traktor snage 45-60 ks, 7 tona 60-100 ks, mislim da za sva ova vitla da je traktor jači desetak ks od preporučene snage ne bi ostavilo posljedice na vitlu ali raditi s vitlom 4 t i traktorom 100 ks ne bi bilo zdravo za vitlo. Ova vitla koja imaju oznaku e su predviđena za bogatija tržišta i masivnije su napravljena i nama neke bitnije razlike, največa je razlika u cijeni jer su ona dosta skuplja.