Pričekaj malo, bu zrasel na 5T :finga::rolfer::rolfer::rolfer:pih do mojega
imam opciju da zamijenim onu RD što sam skraćivao za novog krpana 4t , nešto se premišljam
da je 5t uzeo bih bez razmišljanja čak bi pivo i ćevape platio artyman:
Pričekaj malo, bu zrasel na 5T :finga::rolfer::rolfer::rolfer:pih do mojega
imam opciju da zamijenim onu RD što sam skraćivao za novog krpana 4t , nešto se premišljam
da je 5t uzeo bih bez razmišljanja čak bi pivo i ćevape platio artyman:
bio bi meni dobar i imt 577 sa inglandom netreba mi luksuz za šumu,samo nek on može povući,možda i to bude jednog lijepog dana,a do tad će biti dobar i imt 533 8)
kupujem novo vitlo 5tona ima li netko iskustava sa krpanom ili tajfunom koje se bolje pokazalo radio sam sa krpanom dosta je dobro,gdje je kod nas najpovoljnije za kupiti?
evo mog..ovo je rus..mtz-40..s krpanovim vitlom 4-t...
ako je ovo MTZ-40 ja sam onda Elvis :mrgreen:
kako služi vitlo ?
pa i ja radim drva skoro kroz cijelu godinu , izbjegavam zimske uslove rada zbog velikog rizika od povreda
imam pravljeno vitlo ali ne zadovoljava moje potrebe vitlanja trupaca , dobro je i veoma jako ali je sporo za rad tako da imam u planu ili da napravim nešto u stilu krpana ili da kupim novo
jesi li možda otvarao lamelu na vitlu interesuje me kolika je i jeli samo jednostepena ? ili ima više lamela ?
a što se tiče traktora imam i ja potpuno isti takav i radi ti se o MTZ-52, ovo MTZ ti je ''Minski Traktorski Zavod'' , ima više varijanti motora i imaju do max. 70 konja , taj je kod mene
a snaga ti piše na pločici na motoru sa lijeve strane , piše ti tip motora , vjerovatno D60 i snaga , kod mene recimo piše 70LS
ova slova D60 i 70LS su napisana ćirilicom
inače sam zadovoljan traktorom jer je dobar i vrijedan radnik u šumi , taj kud prođe pun ostali ne smiju ni prazni rayer:
Samo mi reci kako da to napravim?