Krpan 5 tona, sajla 10mm, inace ne vucem vise od 3 kubika "4 metara drva" u nnekim normalnim uvjetima!
s čim vučeš 3 kubika sa tim vitlom???????????????
Znači 4 metra vučeš u normalnim uslovima , onda pretpostavljam da u lakšim uslovima vučeš 5 a u težim 3 metra ?
Ja to nikada ne uspjedoh sa mojim vitlom koje je isto nazivne snage 5t , u teškim uslovima vučem i po pola metra , u nekim normalnim uslovima oko jedan metar , u lakšim možda i po 1,5m i nikada više od toga
Mislim da malko pretjeruješ
Dugo nisam bio aktivan jer se nema vremena,no moram ovo prokomentirati.Kao,ne vuces vise od 3 kubika,dali hoces reci da bi i vise mogao.Po prosjecnoj vlaki, 3 kubika,sa ovim vitlom i ovim traktorom,hmm,na zadnjim kotacima,ako...Dali si ikada pogledao kad sumski traktor izvuce turu od tri kubika tanke visemetrice,kolika je to hrpa.Ako vuces trupce,to su ti tri trupca cca 50cm debela i pet metara duga.Malo si to sada prislici na to vitlo i sajlu desetku.Mogu ti pisati tri dana jer mi je taj posao u malom prstu.Treba biti realan...Krpan 5 tona, sajla 10mm, inace ne vucem vise od 3 kubika "4 metara drva" u nnekim normalnim uvjetima!