Dugo nisam bio aktivan jer se nema vremena,no moram ovo prokomentirati.Kao,ne vuces vise od 3 kubika,dali hoces reci da bi i vise mogao.Po prosjecnoj vlaki, 3 kubika,sa ovim vitlom i ovim traktorom,hmm,na zadnjim kotacima,ako...Dali si ikada pogledao kad sumski traktor izvuce turu od tri kubika tanke visemetrice,kolika je to hrpa.Ako vuces trupce,to su ti tri trupca cca 50cm debela i pet metara duga.Malo si to sada prislici na to vitlo i sajlu desetku.Mogu ti pisati tri dana jer mi je taj posao u malom prstu.Treba biti realan...
Hajde molim strucni sumaru,pobij argumentima to sto sam napisao.Cemu uopce sumski strojevi kad zekani sa krpanom od pet tona se igraju sa tri kubika.Sutra odmah prodajem timbere i kupujem zekane sa 5t vitlom na kopcanje.Uvijek sam spreman na argumentiranu raspravu.Imas smisla za humor!:icon_thumright:
Sa svakim traktorom se vuce u skladu sa mogucnostima,dakle lagana turica i vrtis se u krug,bez proklizavanja,bez kopanja,bez dizanja traktora u zrak.Zbraja se ucinak na kraju dana,a ne jedne ture sa kojom se namucis i ne ucinis nista.Inace traktor 90ks sa montiranim sumskim vitlom i daskom izmedju kotaca i doslovce 5 cm udaljenom od zadnje gume ima velikog posla sa turom od 3 kubika.Sve sam to davnih dana prosao i znam o cemu pricam.Poceo sam davnih godina sa vitlom od 4t.,pa 5t.,itd.Vjeruj mi prijatelju,bogato mi iskustvo u sumi.Lako je sa velikim puno vuci al treba sa malim puno vuc!