• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
To si izeo novo ili rabljeno?
Novo sam uzeo, to nije za kupovati rabljeno.... ljudi rade s tim čuda, ni neznaš da je polomljeno itd.

Reduktor znači da je dodatno usporeno, znači mali zupčanik tjera veliki lancem prema dolje taj veliki ima s druge strane vratila mali zupčanik koji tjera bubanj sajle...

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Nema se tu šta polomiti, a da se ne vidi. Ne možeš promašiti ako kupiš rabljeno. Ako i je nešto neispravno, to bi se sve trebalo lagano servisirati. ;):ppozdrav:

Opet, novo je ipak novo. Čestike na kupnji i sretno.

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Ove špage si moreš odmah skratiti jer su preduge za normalnu upotrebu. Kad budeš vitlal sa Štorkanom, stavljaj sajlu na donju koloturu da ga ne prehitiš. Pogotovo kad bočno vitlaš. Ovo je jako vitlo, a traktor je lagan. I nebude veliko opterećenje na gornji toplink pa da feder ne strada.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
@F100666 hvala na sugestiji za vitlanje, svaka informacija je dobro došla ja sam totalni amater kaj se tiče tog područja…. Evo zapamtio donju koloturu zabetonirano a mogao sam polomiti samo tako….

@Tommy kupljeno je kod nas, BAMT MAče, a plaćeno je 3140€ za Cash ili jednokratno kartice cijena je ista. Imaju još 3 komada, stigla su u petak, ja sam uzeo
Jednomu subotu.

PS: mislite da je Landini powerfarm 85 ks prejak za njega?

E i gdje nabaviti onu koloturu za skretanje vitlanja preko okolnih stabala? To ne mogu naći a nebi volio vitlati ni u ludilu bočno….

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
@F100666 hvala na sugestiji za vitlanje, svaka informacija je dobro došla ja sam totalni amater kaj se tiče tog područja…. Evo zapamtio donju koloturu zabetonirano a mogao sam polomiti samo tako….

@Tommy kupljeno je kod nas, BAMT MAče, a plaćeno je 3140€ za Cash ili jednokratno kartice cijena je ista. Imaju još 3 komada, stigla su u petak, ja sam uzeo
Jednomu subotu.

PS: mislite da je Landini powerfarm 85 ks prejak za njega?

E i gdje nabaviti onu koloturu za skretanje vitlanja preko okolnih stabala? To ne mogu naći a nebi volio vitlati ni u ludilu bočno….
Malo proguglas, ja sam naručio kolotur preko weba i još neke lance. Kolotur je zakon stvar posebno kad vitlaš ispod ceste ili po nekim vijugavim putevima. Ne koristim ga često al kad treba je nezamjenjiv

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Landini je taman za to vitlo. Ionak se ne vitla na punom gasu, već ti je (barem meni) najoptimalnije na nekih 1200 do 1300okretaja motora. Prek toga ne trebaš forsirati jer samo more neke puknuti. A traktor je na tim okretajima dosta jak da potegne ono kaj misliš. Rađe prepili trupac neg da si neke napraviš. (dok ne skužiš kak se vitlo i traktor ponašaju)

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
147
Ne može ništa biti vitlu ako je jači traktor. Kada dođe do 5.5 tona jednostavno stane i više nikam nejde tako da ste sigurni.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Točno kako su ti kolege prije naveli,ja imam tajfuna 4 t,i zetor 4911 ne može iskoristiti njegov potencijal jer je ispred prelagan i diže ga,a na 4340 kad dosgne svoj maksimum proklizi lamela jer ga teže diže,tako da prejak traktor nije
I savjet da skratiš komad koji vučeš,ako ne ide,zlata vrijedi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne želim kvariti veselje ali ta max. potezna sila je kad je sajla max .odmotana..To i piše tam negdje na naljepnici.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Čestitam na kupovini i sretno sa vitlom. Ako imaš blizu nekog tokara može ti za isto para napraviti mnogo jaču koloturu. Dobre su i te što ti je ponuđeno. Po meni su nježne mali prečnik i nježno uležištenje ( sa jednim kruti kugličnim ležajem). Ako je kolotura sa piksnom to ne uzimaj da je džaba, nema sa tim sreće.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Smilane hvala na savjetu, ne želim ni pomisliti nešto u koso vitlati, opasno je po život tak da je tu koloturu bitno imati kak i vitlo...

Najnoviji postovi

Na vrh