• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,495
jMislim, ovaj na slici izgleda očajno.
Zamajac, naravno oštećen. To su gurali godinama, čak su radili jedan remont kvačila nekad, igrao se neko brusilicom, još ima tragova. Nisu ga ravnali, samo su novu korpu stavili i lamelu. Kako se nije uklapala lamela na neporavnat zamajac ona ga je jos dodatno sredila E sad sve sam predočio pa nek odluče. Svi neßto kalkulišu. Stari vlasnik kaže nije kod njih nikad otvarano, mladi kaže pre 4g, radili kvačilo bilo uredno dve god, onda krenuli problemi kad se ugrije neide krči u prvu, pa neide i u drugu krči ... nemoži se izbaciti iz brzine kad je vruć, kad se ohladi ide ... korpa nova lamela pola istrošena. Moj predlog da vide kod nekih koji su radili u servisu TAM da negdje nema starih dijelova kvačila, to bi bilo OK. Ostalo je sve onak. Prosle godine sam prolazio i uočio ovj traktor ispred jedne kafane( njihovo vlasništo sad saznao) i onako sebi kažem ovj neradi puno nešto nije uredno. Sad kad smo u kontaktu kažu nemogu naći dobrog majstora, sve što su radili majstori nije im dobro. Kvačilo se resava nije to nißta ili novi ili dobar polovan zamajac, nova lamela korpa je odlićna i to. Menu je veći problem odraditi centralnu maticu na jednom dobošu. Narezat je navoj M33x1,5 , to je proklizalo, ako nadjem kupiti ureznicu M32x1,5 ili 2,0, onda ide dobro ako ne onda moram izkalkulisati šta dalje koju opciju da radim, da osposobim i drugi doboš. Ima tu jos nekih stvari koje nisu dobre, predni lijevi i zadnji lijevi točak su ozbiljno masni planetarni semering pušta ulje, dali će raditi sad poslije ili nikad, glavni razvodnik pušta, to sam predočio da je sad pristupačno jer je mjenjač gore i lako za raditi, vjerovatno i to ide.
Da vidim i propeler za hlađenje je čudan. Sutra ga bolje pogledam pola neka pera su obrnuto pričvršćena.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,495
E gdje me nadje, niti pogledo nisam. Zetorov turbo e sad dali je 73 ili 74 kw, iz serije kristal.. kvacilo je novi model.

• Like
Reactions: ZJ
Na vrh