evo jednog slučaja od jučer...
vidim da je kamion s trupcima išao našim poljskim putem, pa nebudi lijen, usput dok sam išao malčirati jednu parcelu produžim parsto metara dalje i imam kaj viditi...vodi trag u moju šumu...samo jedan...široki, ali nije od kamiona...tlo sve nekakvo ispikano...čudno...
ja lud, nije valjda sad lopina u mojoj šumici...grrrr...
al nije...osluškujem, gledam...nema nikog...samo tragovi...
bem ti suhu šljivu, pa to je timbrčeka neko vozio po mojoj šumici...van službenog puta, ukupno se poslužio mojom nekretninom u dužini preko 500 metara (pol kilometra)...
pogazio što mu je smetao, ohrdao koru na stablima koja su bila preblizu, napravio kolotrage, šarao sprejem po mojoj šumi i crtao strelice (koda bude tuda autoput)...
ajmo, istraga, odmah!!!
izvrtim par brojeva (lugara, susjede...) i usput idem kao lovački pas po tragu timbrčeka...nekam je moral otić...a i kamion je vozio trupce, nije daleko...i nije!
evo timbrčeka parkiranog u obližnjoj šumi...ajmo malo geolokacije u katastru i vidi vraga, ima šuma i vlasnika...iskopao u šumi broj od vlasnika i zovem!!!
alo lega, onaj tvoje timberček, zakaj je išal po mojoj šumi...i štetu delal, dolazi da se vidi što je napravljeno i riješi problem!!!
...ma da, kaže vlasnik obližnje šumice, pa neznam ja niš...niš ja nisam kriv...ti meni niš nemožeš...
i onda je danas došla policija i napravila zapisnik...
nastavak slijedi, siguran sam da će ova priča imati nastavak...na sudu!!!