• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ŠUMSKE PRIKOLICE

• Temu pokrenuo Lamborghini R2
  • Datum prvog posta

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Dosta skupo izaslo. Zar ti nije bilo jeftinije da nadjes od necega vec gotovo? Ja skoro naso dve glavcine i rukavci naravno i po 30 cm poluosovina 60x60 na svakoj. Znaci samo da se ubaci nesto izmedju da se spoje i eto osovina. Bile 35 evra obe i ja budala razmisljao i neko ih kupi pre mene.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Imt prikolica ima pet rupa i nikad problema sa felgama ili vijcima. Još si dobro prošao za taj posao.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Ma trazio sam al nista kak spada. Ovak znam sta imam. A sto se tice pet rupa ak to ode nekud onda kvragu otpeljat cu je na otpad odma :D a i glavcine imaju anjzec 5mm gdje nasjedne felga

Poslano sa mog SM-J330F koristeći Tapatalk

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Evo danas smo ju zavrsili
8f7e37a3a32ac68ca377d7b4dca6baac.jpg
7ff79fd23aa3d3360e636444b62c9d63.jpg

Poslano sa mog SM-J330F koristeći Tapatalk

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Svaka cast. Dobre prikolice. Ne znam koliko je utovarivac za stajnjak jak, ali opet bolje ista nego nista.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Da to je utovarivač za gnoj, mislim da je kao tvornički podizna moć 500 kg, inače je stroj podosta snažan mislim da ne bi trebalo biti nekih većih problema.... inače susjed ima na prikolici gramip hu6 koji je puno slabiji od ovog i bez problema tovari trupce duljine 4-5 metara do kakvih 50 cm promjera.

Još nije gotova do kraja, u izradi su škare za trupce i produzetci stabilizatora koji će se rasklapati i još idu gore druge gume tj komplet kotači od kamiona širine 265 i 17,5 cola tko da ne bi smjelo biti problema u vezi tereta, te su ugrađeni hidraulični cilindri za kočnice...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Dupla osovina sa pomičnim ovjesom je zakon za takve terete.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Da to možda ne bi bilo lošee... al nebi smjelo biti većih problema i ovako.
Ova bude možda išla na prodaju, pa će sljedeća biti tandem i veća.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Jel ima ta dizalica rotator za klesta? Ja sam pre par dana naso neku dizalicu koja ima podiznu moc 1200 kg, ali nema preklop. Vec samo strela, izvlaci se i uvlaci. Teska nesto vise od 500 kg, za prikolicu odlicna.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Nema za sad, vidjet ćemo dal baš treba ako bude potreban može se ugraditi naknadno. Pa i težina ovog utovarivača je tu negdje......

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Utovarivač je plaćen 14000 kuna, al je u top stanju, nigdje lufta nit ništa takvoga.

Imam za prodati Riko ribnica 3 sa tri orginalne korpe u super stanju, 16000 kn nije fiksno...

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Ova dizalica sto sam ja naso je dosta jeftinija, jedino mi se ne svidja sto nije preklopna. Mislim da nije prakticno za rad kad nema preklop.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Tomislave gledam ovu tvoju prikolicu pa da ti zahvalim za trud tebi ili onome ko je izrađivao. Dosta pedantno rađeno i lijepo.Malo moj negativan komentar. Po konstruktivnom rešenju malo ste za rudu zakomplikovali. Uradili ste loše rudu, za ove gabarite koje koliko procijenjujem treba da nosi oko 5 metara drveta i više . Ova ruda to neće izdržati, jer za sad vidim da najveći teret treba da nose vertikalne štice i horizontalna cijev na koju je ruda zavarena. Malo ste ojačali sa okruglom cijevi rudu ali to je nedovoljno jer će polako pomjerat teret unazad i štica će da se savija unazad. Da su štice ubočene opet je nedovoljno jer će se horizontalna cijev savijat prema nazad. No ti ćeš to sve vidjet kako izgleda u radu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ovih dana sam pravio jedan reduktor, prenosnog odnosa 1:2. a može i 2:1 sa četiri prirubnice tako da je upotrebljiv na više načina. Vjerovatno prilikom ugradnje da ču na njega montirat i disko kočnicu. Pogodan je za ugradnju na pogonske tzraktorske prikolice.

Prilozi

• slika reduktor 015.jpg
    slika reduktor 015.jpg
    36.1 KB · Pregleda: 127
  • slika reduktor 023.jpg
    slika reduktor 023.jpg
    41.2 KB · Pregleda: 121
  • slika reduktor 017.jpg
    slika reduktor 017.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 122
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi