• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ŠUMSKE PRIKOLICE

• Temu pokrenuo Lamborghini R2
  • Datum prvog posta

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
567
Konacno doslo vreme da isprobam prikolicu sa dizalicom, medjutim imao sam vise pehova i dodjoh kuci skoro prazan😃
Prvo, klesta nemam vec sam brzinski sklepao makaze od tankog materijala po principu izdrzace i naravno nisu izdrzale. Stalno su se uvijale od tezine drveta. To i nekao, ali posto prikolica ima pogon preko kardana, koristim je za lose terene, i na losem terenu zeznu pogon. Ispade nekako kardan iz diferencijala, rasuse se lezajevi. Razbucam to, rastovarim drva i ostavim samo ovoliko koliko mogu da izvucem bez kardanke. Inace, osecaj mnogo dobar kad se utovara, a ne strada kicma.

Prilozi

• IMG_20260929_183436.jpg
    IMG_20260929_183436.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 25

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
623
To tako neide. Ide ali vidjet ćete nije to ukrućeno protiv torzije ptednjeg dijela.. Kad se nešto tesko natovari na jednu stranu ona ća popusti a druga da ode gore.
Da to sam i ja rekao za prvu da će biti problem torzija na prednjem dijelu, ali u praksi se pokazalo da to nije baš tako, prikolice voze bez problema i to po svakvim terenima poprilično pretovarene. Ovdje je 5 metara i to joj nije ništa za vozit.

Prilozi

• IMG_20260927_095528.jpg
    IMG_20260927_095528.jpg
    61.6 KB · Pregleda: 16

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,589
Da to sam i ja rekao za prvu da će biti problem torzija na prednjem dijelu, ali u praksi se pokazalo da to nije baš tako, prikolice voze bez problema i to po svakvim terenima poprilično pretovarene. Ovdje je 5 metara i to joj nije ništa za vozit.
Na mojim terenima takvu izvedba prikolice nemoze da vuce ni duplak od 70 ks. Teret je na zadnjoj osovini traktor je ovom prikolicom opterećen na ravnom terenu sano 25%. Na mojem terenu iza tocka prikolice nema i nemoze biti teret. Na pravim šticarkama gdje je teret polovican fergas vozi uz dobar nagib a takođe u spustanju drzi, ta bi ga prikolica odnijela. Pogotovo na nizbrdici gde ima veliki zavoj.
Da pojasnimo koliko je od osovine do kraja nazad, toliko i prema naprijed je teret koji je u balansu i samo na zadnjoj osovini. Ostala 1/3 tereta na rudi koji utice na nestabilnost to je totalno druga opcija prikolica.

Najnoviji postovi

Na vrh