• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SUNCOKRET sjetva-žetva

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
pitanje za vas iskusne koji znate sa suncokretom, dali bi ovo sjeme s polja od suncokreta se moglo saditi dok bi sad ujesen ubrao nekoliko cvijetova i na proljece sijal???

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
pitanje za vas iskusne koji znate sa suncokretom, dali bi ovo sjeme s polja od suncokreta se moglo saditi dok bi sad ujesen ubrao nekoliko cvijetova i na proljece sijal???

Zašto nebi,e sada što misliš sa njime poslje.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Evo poceo se i vrsit suncokret,jucer vidio zadruzni kombajni skinuli vec veliku tablu.Sasusilo se sve. :|

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nitko nista ne govori? Jel niste sijali ili? Cijene,prinosi?
Neki prosjek je nesto ispod 2 tone po jutru a cijena 3.41. Više nego dobro za ovu godinu.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
prvo sam išao s ROKO prije nicanja, nije bilo kiše, pa i nije baš uspjelo prskanje, neću ga više koristiti, bačena koja tisuća kuna bezveze......a svake godine do sada sam išao s njim, i bilo je OK.......

drugo prskanje sa FUSILADE FORTE, i tu nema promašaja......

jedino je "malo" problem što je jedan dio (vidi se na prvoj slici) sijan na djetelinu, koja je izrasla i nju nije roko unštio, a fusilade joj nemože ništa, jer se koristi i u djetelini........

sijano na 24cm, netko mi je rekao da je to rijetko, da sam mogao na 22cm.......

sorta je pioneer PR63A90

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Baš lijepo izgleda. Na koji se međuredni razmak sije suncokret??

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
sijano na 24cm, netko mi je rekao da je to rijetko, da sam mogao na 22cm.......

sorta je pioneer PR63A90

Lijep suncokret.
Nije to rijetko ne boj se.

Vidi se da malo boluje to ga je onda fusilade malo spržio ali oporaviti će se.

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
sa cime se skida suncokret,dali mora biti posebno adapter za njega?

Posljednje uređivanje:

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
ja na godinu planiram posijat suncokret na njivu na kojoj je sada bila pšenica,koje hibride preporučujete IMI ili konvecionalne

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Ja ću se gotovo u potpunosti prebacit na IMI hibride.
Od konvencionalnih gore navedeni brio i a90.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
danas nisam uzeo mobitel da slikam, suncokret se savija od težine glava.......

osječki luka, vidim u prolazu, jer često prolazim tom cestom, i od samog početka je bio jako jako dobar, mogu čak i reći, isto kao i a90......neznam tko tu njivu radi, al radi jako dobro, uvijek je ta njiva jako dobra, i sve mu dobro uspije.....prije par dana sam tek i saznao koji je hibrid, jer su postavili table......

Na vrh