kod nas par što je skinulo zasad prinosi 650 do 1500 kg/jutro....većinom tu oko 1000 kg/jutro...
kolega što je imao do mog suncokreta, kaže blizu 1100kg...kako mu je izgledao 'odlično' mu je i nacurio dok od mog školskog izgledalo jako dobro, puno bolje, a nacurilo jedva 750kg tj sredina glave prazna i nenapunjena...
*dosad svi skinuti su koliko sam pohvatao na 'reduciranoj' obradi..
reducirana pod navodnike namjerno, jer reducirana bi trebalo značiti smanjen broj prolazaka, zar ne?! A svi su imali 2-4 prohoda više od klasične obrade. Evo npr, ja na klasičnom imao oranje, zatvaranje, predsjetveno a kolega taj do mene što je vršio suncokret u ponedjeljak, imao je 2x jesensko tanjuranje, podrivanje (i odmah sjetva pokrova s onim APV-om), pa proljetno tanjuranje u proljeće tj terminacija pokrova zimskog, pa je to morao odmah zatvoriti jer je izgledalo više otvaranje nego 'zatvaranje' vlage nakon proljetnog tanjuranja i onda još 1x predsjetveno sjetvospremačem tj sve skupa 6 prohoda

Obojica imamo suncokret nakon kukuruza...datum sjetve 2dana razlike, isti hibrid samo moj neće mislim još 2tj sigurno, čak prije mislim da će mi soja doći na red...još je kolega išao tretman sa B i fungicidom jer eto proizvodač sjemena kaže da mora B 😂..