Ja sam 70X8 do 9 i to je po meni rijetko.
Možda bi i ja eksperimentisao na 50cm ali nemam niti sijačice , špartač bi morao prilagoditi a za traktor odnosno širinu točkova nemam volje proširivati.
Tako negdje sam i računao, i to sasvim dobro zvuči. Hvala.mladog graha se iz kile dobije između 40 i 60 dekagrama, što ovisi o debljini zrna i broju zametnutih zrna po mahuni...a komuška je uvijek tu negdje...
dakle, ofrlje 50 : 50 slobodno računaš i nećeš pogriješiti puno...
zato je najlakše 70cm, ili kupiti još jednu sijačicu na 45 ili 50, jer ovu stalno prebacivati, nema smisla.....
dvoredna sa kutijom je oko 25 000kn, tu negdje, ako se dobro sječam cjene, oltove su još skuplje.....
Posij i šareni ja sam ga dosta prodao samo nemoj previše dok mušterije ne probaju.....njega možeš dati jeftinije jer je rodniji od zelenog lakši je za odraditi a ljudi su naučili i na šarene ove iz trgovina jedino bijeli neznam dal bi prodao jer je najmanje tražen kod mene.....
Meni je prinos šarenog bio oko 30 posto veći od zelenog...
a kultiviram često a to je bitno biljci da diše jer poslije nekih obilnih kiša dobro je razbiti koru a ako nebudeš kultivirao možeš upasti u probleme ako podbaci špricanje....