Ja isto imam iza kuće malo manje od 1ha, plus plastenici, kad bih sve pokrio sa raspršivačima, ni ova pumpa ne bi mogla zalijevati sve odjednom, nego na dva maha, ali opet bih za desetak sati potopio tu površinu. Ja se ne bih zezao sa strujom, dizel agregat se složi za cca 1000e, plus pumpa, i zalijevaš sa 1.5 do 2 litre lože na sat, to je po meni zanemarivo u odnosu na korist. Mada o strujnim pumpama nisam ni razmišljao, možda nisam u pravu. Imam strujnu pumpu s kojom zalijevam u plastenicima, ali tu ne treba velik protok ni pritisak. Što se tiće prodaje, to nije problem, taj grah se uvijek proda do zadnje mahune, problem je cijena koja varira od 4 do 15 kuna, sve ovisi o tome koliko je godina rodna, zato se i sad nadam da će pasti neka pinka, lani je svatko uspio uzgojiti grah, i cijena je bila sukladna tome. Prodajemo ga na tržnici, tu se zna komotno riješiti po tona dnevno, na kućnom pragu, i prekupcima. A ni o branju se nema što puno reći, radi se od jutra do mraka, bez obzira na vrijeme, dane u tjednu ili svetke, i 5 dobrih berača može čuda napraviti...