Posijan 6.05. kod nas dosta kiše, i ovaj tjedan padala, list mjestimično polako žuti, Ima ga koji je još skroz zelen list, tek završio sa cvatnjom.Kad si sadio taj grah ?
Čovjek od kog sam kupio sjeme, sije po 20 ha graha kaže da on sve šprica insekticidom u stadiju cvatnje i to dva puta jer ne cvate sav zajedno. Ja ću svoj smrzavati mislim da je to za manje količine najbolje.Pozdrav svima, čitajući temu vidim da većina zeledi grah određeno vrijeme kao zaštitu od žižka. Interesuje me da li ima potrebe prskati protiv žižka grah u njivi nekim insekticidom i kojem stadijumu ?
I to je u opciji, jedini je problem što paziti kad se kupuje? Što je ključno? Dreševa, onihmaslačak65: Vidim da si u gruntanju kako očistiti tvoj grah. Pretpostavljam da nemaš velike količine, do 500 kg. Stari dobri dreš - vršalica to pomlati bez problema. Ja ga na dreš mlatim već 5 godina i super sam zadovoljan. Nema loma, izvršaj skoro pa 100 posto, brzo si gotov. 500 kg ti očisti za dva dana laganini tempo da se ne umoriš. Treba ti remenica za traktor ili može i elektromotor ako imaš doma mjesta, i vas jedno 4 to omlatite da ni ne znate. Ima povoljnih starih mješalica po oglasniku, najbolje ti je kupiti jednu pa si miran, to ti je moj savjet. Ovo s komušačima i prtljanjima nije praktično niti učinkovito.