• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

Jourek

Aktivni član
Tu od
20 Lis 2014
Poruka
215
Ja krećem sa prvom polovicom planirane površine sljedeći tjedan. Miješate li kvržične bakterije u grah?

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
316
ja znam kolege koji miješaju al to što rade i šta koriste je samo bacanje novaca i truda jer malo njih zna da svaka mahunarka zahtijeva određenu vrstu bakterija zbog različitih spojeva koje svaka mahunarka/leguminoza luči i svaki taj spoj privlači točno određenu vrstu rhizobium bakterije a ne ko što svi koriste jedno isto sredstvo i za soju i za grah i za grašak pa sole nama pamet koji ne miješamo s kvržičnim kako to nije dobro ili kad sam jednog bisera vidio da ih ostavio na vreći na suncu da se brže osuši da se ne lijepi sjeme 😂 😂

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,235
a lipi moji, i bakterije budemo kupovali...jooooj... :hahah:
inače, sveta voda u crkvama se ne naplaćuje, ili eventualno date nekaj za milodar...
bar pažulj nije neka zahtjevna biljka, dobro nagnojiš i raste...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,235
2-3 eura većinu sezone...nešto je skuplji bio s početka.
doduše, moj je bio 10 eura oruđeni.

DadoPZ

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
125
Screenshot_20260428_223636_Gallery.jpg
Jel sijao tko kad ovaj iz kauflanda neki kanadski
Jel bi trebao valjati ?

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
316
ja sam posijao uslužno kolegi, ali nije čist kanadski..kupio takav kanadski i pomiješao ga sa svojim slavonskim zelenim grahom jer mu falilo sjemena pa zamiješao sve na početku da ne bude 'praznih' redova a sad koji će bolji niknuti vidjet ćemo al sve je izmješano tako da neće se baš vidjeti razlika koji je bolji u nicanju 🤷‍♂️

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
316
ne kužim logiku, ima zeleni i šareni grah pomiješan?...di će to prodat?
i meni još nije jasno 😂 pogotovo pošto nije baš tako mala površina, cca skoro 3jutra
aj da je ista vrsta, npr oba zelena pa zamiješa oba sjemena al ovako i ja sam se šokirao..

DadoPZ

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
125
Evo neki moji utisci iz sjetve pa ako nekome pomogne.
Znači sijano na olt mehaničku sijačicu kako sam pročitao iz ranijih odgovora. Pločica br.10, svaki drugi zub otkinut, ostavljeno samo plastično kućište od izbacivača, potrošnja 100kg/ha, imt 539 - vožen na cca 1500-1600 okr u 1.brzini.
Sijan trešnjevac, kupljen u kauflandu. 25kg fergusona i 75kg neki argentinski. Ferguson sijan ranije i već je fino niknuo. Argentinski sam nešto malo kasnije i tek se sad poznaju redovi, čeka se još koji dan da nikne do kraja pa u borbu s korovima.

Iz prijašnjeg iskustva, ako sijete neki sitniji grah, tipa onaj Pinto. Onda se može i sa original sjetvnom pločicom od olta, br 14 ako se ne varam.

Najnoviji postovi

Na vrh