pozdrav forumasi!! ovako kod mene se javio slijedeci problem u razdoblju od 30.1. do 16.2 trebalo mi se je prasiti 5 krmaca,.
Najvjerojatnije je riječ o PRRS-u , pogotovo ako imaš dosta mumificirane prasadi.
Za brucelozu je karaktreristično prerano prašenje odnosno pobačaji dok to nije kod tebe slučaj. Proguglaj malo o PRRS-u i brucelozi pa usporedi sa stanjem kod tebe.
Rješenje ti vakcinirati krmače protiv te dvije bolesti ili izvaditi krv pa je dati na analizu i onda točno znaš koju vakcinu moraš dati.
Imaju li ti krmače ili prasad crvene i upaljene oči ?
za brucelozu sam uvjeren da nije jer je i ova kaj se danas prasila osjemenjena je umjetno a koliko znam ona se prenosi preko nerasta a oni bi trebali vrsit kontrole na to. a sta se tice krvavih ociju da imaju al smo ih cjepili sve prije tjedan dana protiv šugarca jer je veterinar rekao da je to od toga jer su se krmace stalno cesale a i imale su kraste oko uha,. vec nakon 5 dana pocele su bolje jest i oporavljaju se,. nezz,. cak mi je jedan covjek rekel da moze pobacit i od hladne vode,.al mi je malo glupo kak je moguce da ak pobaci tj oprasi "mumije" kak je moguce da su se dva prascica normalno razvila,. ljut sam jer mi je to bila najbolja krmača u "kocu"
devil):