Re: svinjogojstvo
tihi75 kaže:
Pozdrav!
mene zanima i koliko to sve košta,putnice i sve kaj još veterinari naplačuju jer sigurno oni imaju najviše koristi a mi papirologije da te glava zaboli,naruči markice pa ako nemaš položeno za markiranje pa ovo pa ono i tome nikad kraja samo nama po žepu i još nekaj dali ko zna jer bude kakvo predavanje za markiranje svinja u skorije vrijeme na području zagrebačke županije? hvala.
e sad, otiđi u stočarski neznam gdje pripadaš i tam sve saznaš.
da bi dobil putni blok koju kupuješ u stočarskom mislim da je nekih 20kn.ne daje ti ju niko veterinar ili sl.
markice i klješta da bi naručil i dobil treba registrirat farmu to te ne košta niš,odeš u stočarski oni dođu GPS-om ti označi lokaciju i čekaj iskaznicu.
tek onda ideš na predavanje da bi mogel sam označavat itd.
putnicu koju ti izdaje veterinar ne košta ništa jel država plača po novom.niti ti nemora doč kao vidjet svinje,izlaz na teren naravno ti naplati,al to kod mene nije bil slučaj jel kad je bil u 11-12mjesecu,neki obilazak ...,njihov trošak,sve bilo o.k.
nije to neki trošak ak imaš sve kaj treba da možeš radit,
od trena kad si kupil svinje i do prodaje,možda 300kn,znači blokovi,markice,klješta,
nebitno jel imaš 2ili 50 svinja toliko te max košta,naj skuplje je da nemaš reg,farmu.