• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
Re: svinjogojstvo

ja meljem al da nije brašnasto neg grublje

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872

Gustavo moraš mljeti zrno. Kao broj jedan lakše i ravnomjernije umiješaš koncentrat, vitamine i sve drugo kaj im već daješ , a uostalom svinja nemre porobaviti ječam u ljusci , posere ga u komadu isto kak ga je i pojela.. Tak da onda od toga nema ništa..

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

pa možda kolega ne tovi svinje da budu debele i velike :lol:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

pa treba mljeti zrno da svinja lakše probavi, neznam zašto bi davali u zrnu
eto ja sam malo poslikao u farmi da vidite kako ja to imam

tu je 6 krmača u jednom boxu
P1010310.jpg

malo smo ostavili 7 komada za tov ,inače sve prodajemo odojke
P1010313.jpg

pa još pokoja slikica
P1010319.jpg

P1010321.jpg

tu su kramče sa odojcima gdje im više netreba prasilište kad nema slobodnim jesta u prasilišti onda metnemo ih u jedan box pa su tu imamo 10 prasilišta još planiramo kupiti 4 nova prasilišta da bude u toj jednoj prostoriji samo prasilišta
P1010322.jpg

P1010323.jpg

P1010324.jpg

tu jednu nemogu prodati pa ako znate koga da kupuje inače to je nazimica,baš se ovih dana tjera,a ova pored je prodana za klobasice
P1010320.jpg

inače imam još jednu prostoriju gdje imam oko 20 komada čekališta to budem sutra uslikao

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Imamo jednu krmaču koju smo osjemenili prije mjesec dana, jel moguće po čemu primjetiti da je u drugom stanju?

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

pa jel ti se tjerala poslje?(ili kak se več veli)
nakon cca 20 dana poslje osjemjenjivanja ak se ni tjerala je bređa

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

daniels kaže:
pa jel ti se tjerala poslje?(ili kak se več veli)
nakon cca 20 dana poslje osjemjenjivanja ak se ni tjerala je bređa

Nismo primjetili, a inače je počela više jesti, ne znam jel to znak da je u drugom stanju :)

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

ak je nemirnja neg inače,slabje jede, cvili,stoji mirni kad ju primiš(sjedneš na nju).... onda se tjera.
a po ovom je bređa,pazi skoro dva mjeseca se ni ne primjeti onda počne trbuh joj rast.

N

Nikola1992

Guest

Pozdrav ljudi, novi sam na forumu. Forum je odličan! :D

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

Nikola1992 kaže:
Pozdrav ljudi, novi sam na forumu. Forum je odličan! :D
inače ima i mjesto gdje se predstaviš i napišeš par rijeći o sebi.
dobro došao.

N

Nikola1992

Guest

Da se predstavim imam 17 god, iz zagorja sam točnije iz zlatara, bavimo se poljoprivredom, za sad imamo 2 krmace...

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

evo danas na poljoprivredni bio moj kraj,gosp.Damir Jagić predsjednik uzgajivača varaždinske županije najbolji prijatelj moga tate,morao je i tata biti ali nije htio da dođu k nama snimati,veli da on nije za televiziju...pa eto video sa Plodova zemlje
[youtube:2i8t0y9i]hrjQJ0npYi0[/youtube:2i8t0y9i]

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Ma jasno, svi bi jamili od proizvođača, kad vidim cijene tih farmi pitam se što košta toliko, tri milje kuna, pa za tu lovu se vila napravi.

K

komazec

Guest

pozdrav svima ja sam novi član na forumu, bavim se svinjogojstvom i kad uspijem pokazat ću vam neke slike sa moje farme.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Ima bih jedno pitanje za Vas svinjogojce.

Iance svake godine za svoje potrebe uzmemo oko 5-8 svinja. I hranimo ih tako reci "pravo seljacki" :)
Znate, šrot,trava,kuruzi. Mozda neki koncentrat i to onak skroz malo.
Dotjeraju one preko 150kg za tih 8-9 mjeseci,sto i nije toliko lose jer ih bas i ne šopamo.

Mene zanima Vasa preporuka,sto im davati? Soju,repicu,bundave? :scratch
Da postignu vecu tezinu.
Imam ja svoje tablice i izracune koje su bas po ps(pe esu),ali zanimaju me Vasi odgovori.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

prodal sam pajceke po slovu zakona :lol:

eto teta veterinarka mi napisala putnicu a da nije ni vidjela svinje,sam je pitala jesu zdravi, reko ja pa normalno da jesu.
nije trebalo ič nikam prije ono da imam podatke odem veterinaru itd.
da kaj je bilo zanimalo ju jesu označeni,rekel da jesu da imam potvrdu da sam označavam,markice i klješta i nikakvog problema.
i jedna informacija sad se može kupit 4 KOMADA za vlastite potrebe bez zelene kartice.

@drmr:za godišnjake ak ih ti hraniš 8-9 mjeseci znači stari su bili oko 3 mjeseca kad si ih kupil.
da ti imaju oko 180kg je po mom mišljenu dobra kilaža.zrelo meso a opet ne da su u špeku.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

kod mene kažu 5 komada na jedan putni list za onog tko nema karticu uz uvjet da budu zaklani u roku 72 sata

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

kad meni čovjek dođe i hoče kupit fučka mi se jel ima ili nema zelenu karticu,da hoče i 50kom.
ja svoje ispišem izvadim putnicu i ja tu završavam.
a sad jel če njemu i kaj napravit veterinar to je njegov problem.
točnje veterinar te pošalje u stočarski da ti tam naprave upis da dobije zelenu karticu i to je sve.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

ako čovjek nema zelenu karticu a ti vodiš svoj registar svinja NE MOŽEŠ mu prodat više od 5 komada na jedan putni list i jedan JMBG

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

možeš mu prodat koliko hočeš na jedan putni list to nije tvoj problem jel ima ili ne zelenu.
al kad ti veterinar izdaje onu putnicu uzme ti odmah drugi primjerak (ŽUTI) kaj bi novi posjednik trebal odnest veterinaru i prijavit koliko ima svinja i gdje su.

veterinar prijavi stočarskoj da ima kupac 20kom svinja bez kartice a ovi mu dođu doma i otvore mu registar.

tvoje ko posjednika je da je tvoj registar čist,odnosno da upišeš kome i koliko si prodal i to prijaviš veterinaru.

isto tak napraviš a čovjeku si i zaklal i prodal očiščeno,odnosno nije ju klal kod kod sebe neg si mu ti to napravil bit je da napraviš putnicu i uvedeš u registar,prijaviš veterinaru i ostaviš mu isto ti a ne kupac žuti primjerak.kupcu daš plavi i markicu da može odnest meso na analizu.a možeš i ti napravit to za kupca.

neznam kak kod tebe rade al kod mene ide ovak bez problema.
naravno prvo sam se raspital u stočarskom i kod veterinara poslje tak napravil i sve je o.k
a to isto je pričal i lik u Zeelini na predavanju/savjetovanju.

jbg negdje se drže strogo pravila a negdje su blaži ne kompliciraju previše sve se da odradit i dogovorit,jel ak se strogo držimo propisa nebudemo dugo opstali.

jel kaj buš rekel čovjeku koji ti dođe i oče kupit neznam 8kom.da mu nemreš ili nečeš prodat?
moš si mislit da bi to prošlo ode on onome ko oče prodat.
ja mu prodam koliko oče prijavim veterinaru uvedem u registar a poslje me briga kaj i kak bu on rješaval sa veterinarom,stočarskim,inspekcijom.moje je da mu velim kaj i kak treba a sad oče on ili ne to nije moj problem.

Na vrh