Jel to žive vage? Ne znam zašto je tako teško probiti tu psihološku granicu od 15kn/kg. To je cijena za koju je upitno da li vraća uložene novce, a o radu da se ne govori. Sa cijenom od 17kn/kg bi barem djelomično pokrili svoj trud. U Hercegovini se oduvijek domaći bravci prodaju za 5KM, što je nešto manje od 20kn. Ja svoje svinje držim samo zbog fndova, jer moram ispoštovati minimum. Ne znam zašto bi to inače radio, i šta misle oni koji ih hrane cijelu godinu pa prodaju za onoliko koliko su uložili, ili manje...Kolika je cijena tovljenika kod vas ?Istok Hr.koliko sam cuo 15 kn po kg..
Ja sam se predbilježio gdje kupujem godinama , cijena 19-20 kn .Jel postoji kupac koji bu platil 18 kn po kili zive vage? Uz cijene uvozne svinjetine u trgovini?
Ja od sljedece godine tovim 3 svinje, ako negdje uspijem kupiti odojke. Necu vise raditi na svoju stetu.
Bavi li se netko uslugom tostiranja soje ili zna nekoga tko radi uslugu tostiranja.
Inače smo za ishranu koristili svoju tostiranu soju uz premix. No čovjek koji je radio uslugu tostiranja više ne radi.
Okolica Osijeka-Našica.
Za silu mogu i to jesti, ali od takve hrane nikakve koristi. Zasite se celuloze iz strucka pa ne jedu dovoljno kolicinski, a te celuloza je za svinje neprobavljiva, samo je poseru. Takav srot je odlican za bikove, krave i ostale prezivacePozdrav, jel ima netko da je probao mljet cjele klipove i mjesat u smjesu za svinje kako se pokazalo?.
Ne vracaj odojke k njoj ako si ih odbio. Nista krmaci ne bude, malo ju stavi na dijetu i treci dan ti se bude tjerala pa ju pripusti ako hoces.Odvojio sam prasad od krmače pa me zanima da li krmaču treba spajati sa njima po noći zbog vimena da se ne upali ili slično?
nema potrebe, samo ju vrati na klasičnih 3kg obroka dnevno i kak kolega kaže 3-7 dana tjeranje.Odvojio sam prasad od krmače pa me zanima da li krmaču treba spajati sa njima po noći zbog vimena da se ne upali ili slično?
Znaci nista od klipovaZa silu mogu i to jesti, ali od takve hrane nikakve koristi. Zasite se celuloze iz strucka pa ne jedu dovoljno kolicinski, a te celuloza je za svinje neprobavljiva, samo je poseru. Takav srot je odlican za bikove, krave i ostale prezivace