ZJ kaže:Branko, kaj se ne isplati sam napraviti te cijevi?
Daš ih vruće cinčati ili u Dalekovodu u D. Selu ili u Metal Elektru u D. Zelini ili u Omegi Breznica.
alen28 kaže:Sve to jako lijepo zvuci. Nekada sam imao i do 2500 kn zarade po leglu prasadi a sad nemam ni za pokriti troskove. Kazu da je bjelovarski kraj najjaci po poljoprivredi u hrvatskoj...
abrkili kaže:Čekaj malo,kažeš da proizvodna cijena ide do 7kn/kg,a otkupljuju ih po 8 kn/kg???????
alen28 kaže:Danas sam uspio prodati jedno leglo po 10 kn! Sreca moja! Kod nas ljudi masovno odustaju od svinja.
Razmisljam da bi poceo hraniti pure. Prosle godine sam imao problema sa svinjama. Stalno su prasci krepavali kad sam ih odbio od sise. Veterinari su samo pricali da je trovanje hranom. Nosio sam na institut u krizevce ali nisu nista nasli-po njima je to prase trebalo biti zivo. Bio je kod mene savjetnik iz sana i hranio po njegovom i opet isto. Jebe lud zbunjenog??!!
seljaček kaže:Ono što su ti prasci crkavali sami od sebe imo sam i ja takav slućaj u 1. i 2. mj ove godine institut u KŽ nalaz uredan malo povečan uzorak bakterije E. colli u tankom crijevu dakle intoksikacija uzrokovana nepravilno izbalansiranom hranom ili nepravilnom primjenom. Što znaći prasad nakon odbića mora imati stalno ali stalno dostupnu hranu i vodu, a niti u kojem slučaju davati na obrok. Najčešče se događa kod hranjenja na obrok da največi prasci izgladne i kada dobiju hranu naglo i lakomo jedu i prežderu se pojedu vise nego im je potrebno, višak hrane u probavnom traktu se probavlja i dolazi do trovanja višak hranjivih tvari, a što je previše ni sa kruhom nije dobro. Pokušao sam na Vet. zavodu u ZG ista stvar. dobro je davati u hranu sanocid farmatan itd. Probajte sa MILKIVITOM : Predstarter i WEANNER ima ga kod Majcana u bj.odličan je i TYP 2200 nakon 25 kg TT Weanner se radi sa 14% sojine sačme a nakon 8 dana od odbiča sa 17% sojine sačme. Kod mene ove preporuke pale nema značajnijih problema.
alen28 kaže:Bude bolje!!! :!: Kod nas su svinje malo dobile na cijeni!!! Nazimice su po 12 a prasad 11-12 kn!! Prošli izbori :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :scratch
bduda kaže:to su dobre vijesti samo onda opet ljudi ostave puno krmača pa sve ukrug
paor kaže:jednom riječju - Bosna...nisam bio od ljetos, a cijene se i tamo mijenjaju (poskupljuje) pa ti neću napamet, ali prvi idući put ću ti sve popisati
nije ovo nikakva tajna, niti konspiracija - to se tamo prodaje sasvim normalno na pultu, čak npr. i herbicidi na bazi parkvata i one tabletice protiv insekata u zrnu žitarica
bduda kaže:to su dobre vijesti samo onda opet ljudi ostave puno krmača pa sve ukrug