vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Traži se izgovor i krivac u nekom drugom..kao i uvjek..
Potražnja i ponuda prave cijenu. A i mi sami svšta bi đzabe, ali kad dodje na red naš proizvod onda jebig nije dobro. Sječam se u mom kraju pr 10 godina prase 25kg 50e, svi kukaju da je skupo, smiješno dok odu da dovezu to prase potroše u kafani pol. Dalje nebi, nek sad kupe..Meni je malo smijesno da se sad za propast svinjogojstva u Hrvatskoj sad okrivljuje samo africka kuga. Ja sam svjedok strmoglavog propadanja i pada broja svinja u zadnjih 20 i vuse godina, a nikakve kuge nije bilo. Osim kuge lose cijene, kuge ne postojanja kupaca, kuge starenja ljudi i kuge mladih ljudi koji tome ne bi prisli ni za zivu glavu.
Slazem se da su svinje po 3 ili 4 e uzasno skupe. I ne bi me cudilo da za to ne postoji trziste, ali gdje ste bili kad su svinje bile i po 7 (sedam) kuna???
Kaj veli koega od te kategorije 3 se radi bauk kao da je cudo nevidjeno, a sasvim korektni uvjeti su to. I nitko vam ne brani doma klati ako ste u toj kategoriji.
Dide, htio ja priznat ili ne, ovo sto je na vlasti u gradu Zagrebu meni ne odgovara. Aktivisti, sa dobrim namjerama, ali bez ikakave vizije i znanja su od najbogatijeg grada u RH napravili smrdljiv i zacrvljen, nepokosen okolis za svoje ljude. Nije tema, moje isprike, samo zelim napisat da opcija nema.Kada budemo za nekoliko mjeseci trebali ne pisati, nego samo zaokružiti, velika većina ljudi će kao nojevi samo gurnuti glavu u pijesak i zaokružiti a poslije će kukati da ne valja.
Tako razmišljaš Ti, ali velika većina ne.Meni je jednom rekao čovjek da on radije kupi polovice u centru jer ih plati na rateOsobno bih radije i pola domaće svinje ,po toj cijeni nego jeftinije i po mojem mišljenju nekvalitetnije.
Jasno mi je to,al da mu veliš ajde odradi,znači netreba novac, ostavi si ga,dođi i odradi,jer vjerujem da bi se našao koji dobar zidar,tesar,ili što već ili pošten i vrijedan pomoćni radnik,da odradi, ali neće.Tako razmišljaš Ti, ali velika većina ne.Meni je jednom rekao čovjek da on radije kupi polovice u centru jer ih plati na rate![]()
sad je problem napraviti zid i mrežicu na vrata.
Ministrica u nekom neslužbenom druženju u Slavoniji neki podrum ili slično je izjavila da najveći problem i prave ovi koji uzgajaju za vlastite potrebe da njih treba pritisnuti.Tko treba sve legalno odraditi za hraniti, ne govorim o 10 ili više svinja za prodaju, nego 1-3 svinje za osobne potrebe, teško se bu odlučil za taj zahvat.
kome to još nije jasno ?Ministrica u nekom neslužbenom druženju u Slavoniji neki podrum ili slično je izjavila da najveći problem i prave ovi koji uzgajaju za vlastite potrebe da njih treba pritisnuti.
Ma jasno je meni, samo me zaboli za velike uzgajivače, jer im je kvalitet upitan,da smo načisto po njihovoj cijeni bi većini nas bilo lakše kupiti, ali me kvaliteta nikako ne zadovoljava, stoga radim kako znam i umijem,i nikoga ne ugrožavam stim što radim.kome to još nije jasno ?