Koje su ti dimenzije boksova i kako si riješio čišćenje, koju si armaturnu mrežu koristio.Evo ,možda sam zadnji bedak ,al sam ovo napravio i uselio pred nekih mjesec dana. Nije mi namjera neka velika proizvodnja, čisto za sebe i ako bude kakav višak za van.Do sad su mi svinje bile u staroj štali, i sad imaju ak ništ drugo bolji smještaj.
Evo ,možda sam zadnji bedak ,al sam ovo napravio i uselio pred nekih mjesec dana. Nije mi namjera neka velika proizvodnja, čisto za sebe i ako bude kakav višak za van.Do sad su mi svinje bile u staroj štali, i sad imaju ak ništ drugo bolji smještaj.
za ovo čista 10 samo radi i nek je sa srečom
@did ivo ona moja krmača (što si pitao dali je to junica ig treba da se oprasi 14-15,11. kada joj izlazj 115 dana. Početkom ovog mjeseca je izbacila jednu trulu posteljicu. Veterinar je rekao da je ostala od prethodnog prvog prašenja, ili se radi o pred pobačaju.
Danas dok je ležala vidio sam da joj na jednom mjestu stomak vibrira - mrda se. Kad sam malo pogledao drmanje se nastavilo i pokraj toga mjesta na jošjednom mjestu. Kasnije sam vidio da se na jednom mjestu stomak mrda dok je pila vodu.
Dali je sprasna ili su je iritirale možda muhe i poslije voda?
Kod prethodnog - prvog prašenja nije imala stomak i brzo se kretala tako da je veterinar rekao da nije sprasna, a oprasila je 6 prasaca. Cisterna za mljijeko joj je bila u stomaku, stomak ravan,samo vani bradavice.
Sa koliko prasci ožive u krmači?
Napominjem da je krmača križana, crne je boje a parena je sa nerastom mangulica. Nije mi bitan broj prasaca i prirast jer ih držim za sebe iz hobija :icon_pidu:.
A koja ti je sorta. Pietreni i njihovi križanci vole dobiti upalu zglobova, ali nebi smjeli samo tako pasti s nogu. Probaj im davati nešto gdje ima kalcija, nesmijem napisati što ti je najbliže i najjeftinije jer me napadaju zbog toda, ali ako nemaš ništa bolje daj im 1 žlicu vapna na 10 kg hrane.Može pomoć
Imam dvije svinje oko 120kg,uvećer pojele normalno ujutro problemi.ne mogu se ustati jedna jedva a druga samo na prve noge.došao veterinar pregledao i kaže da je to upala zglobova dao neke inekcije i gotovo(200kn).Danas se jedva dovukle do koritala i pojele hranu ali ne mogu se još dignut.U zadnjih dva tjedna smo ih hranili malo pojačano.jedu većinoma kuhani krumpir,ciklu ,malo repice ili stočnog brašna, jabuke. Dali su prenaglo nabile kile pa je u tome problem ili nešto drugo jer ovo sa upalom zglobovima mi je čudno kako oba dvije.Drugih simptoma nemaju,veterinar je rekao da ga još nazovemo sutra ako ne bude bolje.
Evo ,možda sam zadnji bedak ,al sam ovo napravio i uselio pred nekih mjesec dana. Nije mi namjera neka velika proizvodnja, čisto za sebe i ako bude kakav višak za van.Do sad su mi svinje bile u staroj štali, i sad imaju ak ništ drugo bolji smještaj.
Može pomoć
Imam dvije svinje oko 120kg,uvećer pojele normalno ujutro problemi.ne mogu se ustati jedna jedva a druga samo na prve noge.došao veterinar pregledao i kaže da je to upala zglobova dao neke inekcije i gotovo(200kn).Danas se jedva dovukle do koritala i pojele hranu ali ne mogu se još dignut.U zadnjih dva tjedna smo ih hranili malo pojačano.jedu većinoma kuhani krumpir,ciklu ,malo repice ili stočnog brašna, jabuke. Dali su prenaglo nabile kile pa je u tome problem ili nešto drugo jer ovo sa upalom zglobovima mi je čudno kako oba dvije.Drugih simptoma nemaju,veterinar je rekao da ga još nazovemo sutra ako ne bude bolje.