• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
967
Kupovina soje...nije računice i sa sojom hranjeno nije kvalitet.... sad imaš još vremena da siješ stočni grašak i maja siješ detelju... ja sam na kraju izbacil ječam i zamjenil sa pšenicom.
Prekopaj se po forumima, nabavi kaklulator smjese i računaj...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,615
Neki dan zove me prijatelj,,,treba mu mlijeka,,kravijega,,,šta je bilo uginula mu krmača tokom prasenja,,, uspjeli su izvaditi sedam praščića,,, poslije je bio nažalost kraj,,, sad ga ja pomažem s kravljim mlijekom za tih sedam samuraja,,, neznam dal su uspjeli piti kolostrum,,, ako nisu dal su u opasnosti za preživljavanje????

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
890
Jesu, u opsanosti su. Krmacino mlijeko je kud i kamo masnije i jace od kravljeg. Ali ako ce imati strpljenja i srece, mozda koji i ostane ziv.
Ja ne znam kako to soja lose utjece na kvalitetu mesa.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,936
Utjece lose ako je gmo i uvozna...ja htio uzet sacmu ali na deklaraciji pisalo gmo uvoz iz brazila...pa sam rade uzeo suncokret sacmu..ima 36% proteina u odnosu na 45% kod soje ali nebitno...

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
581
Utjece lose ako je gmo i uvozna...ja htio uzet sacmu ali na deklaraciji pisalo gmo uvoz iz brazila...pa sam rade uzeo suncokret sacmu..ima 36% proteina u odnosu na 45% kod soje ali nebitno...
Čekaj kak? Pa ke nije kod nas zabranjen uvoz GMO?

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
693
Nista ti ne fali u smjesi. Kukuruz i jecam su dovoljni uz dodatak nesto sojine sacme i premiksa. Krenes s nekih 18-20 posto sojine sacme, 50 kukuruza i 30 jecma . Ako hranis za sebe, a imas jecma dovoljno kako svinje rastu smanjuj kukuruz i soju, a pojacavaj jecam. Slobodno i na 50 i vise posto. Samo za jecam ti treba dobar mlin jer ako ostaje cijelog jecmenog zrna kako ga budu pojeli tak ga budu i posrali slabe vajde bude od njega. I suhe djeteline po volji, kucnog napoja, jabuka, tikvi i meso za 10! I uvijek dostupna voda, najbolje na pojilice.
Hvala, zanima me dali je bolje da imaju stalno za jesti kroz hranilicu ili je bolje obročno ujutro i navečer ?

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
890
Mi uvijek hranimo na obroke, ali osobno mislim da je dobro i na hranilice da stalno imaju jesti. Tak je na svim veliim farmama

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,936
Čekaj kak? Pa ke nije kod nas zabranjen uvoz GMO?
Ne znam dal je zabranjen ili ne, ali ja sam to procitao na deklaraciji i odustao sam od kupnje iste...

Hranilice su na farmama di je tov...i onda ti se vrte u krug...hranilica, pojilica, spavanje....ako hoces da ti za cca 120 dana imaju preko 120kg ok, ali ako hoces donekle normalno hraniti, mi bi rekli po domaci, onda im daj na obroke...kad kren trave kosi im zeleno, naberi obicnoga draca, sve to lijepo u kombinaciji...kod.mene tata kroz ljeto sav visak s vrta daje (krastavce, papriku, paradajz,salate...bas sve)i onda je to donekle normalan prinos...a ne tov...

Na vrh