• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
921
Daj im slobodno jesti tu smjesu. Samo ima malo manje daj bego si mislio, a i oni budu prestraseni i oprezni pa budu nezainteresirani odmah za jelo. I svjeze vide odmah im daj da imaju.
Ne znam kak imas rijeseno, ali u jedan cosak im baci malo gnoja ili obicne vode prolij tak da nauce da tam idu obavljat nuzdu, a ne da zaseru cijeli kotac. Iako ima uvijek onih koji budu neuredni

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
921
Vidim po oglasnicima da je ostalo debelih svinja i da idu po 2 e, cak i manje. A ja kad sam u selu rekao da nije fer traziti 3.2 e po kili, napali su me da nemam pojma. Kasnije su otisle po 2 e. Puno je i 5 e za odojke..
Ja ne znam kome se u biti prodaju vise svinje i odojci.. u mome selu nemas kome prodati. Eventualno na zimu, ali da mu ispaniras snicle i narezes kockice za gulas. Pol pajceka, onu drugu polovicu si vrnes u kotac. Hahaha
Mislim da se u selu na prste 1 ruke moze nabrojati tko ima svinje, i to 2-3 kom za sebe.. propast ziva!

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
719
Pa propast je da, evo u krugu 15km od mene ima ih 5-6 koji prodaju uvozne odojke evo ovaj jedan svaki tjedan proda po 50-60 komada i naravno da se zasiti tržište. A tko ima domaće odojke hoće ili prodati cijelo leglo ili nema papire...

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
921
Ja sam prije 3-4 godine isao u Kokinac po odojke, tad smo zadnji put hranili vise od 10 svinja. Vrhunski odojci su bili, durok-landras, njemacke rincice su imali. Usput, bili su 17 kn/kg. Hahaha Klao sam ih po 15 kao tovljenike

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
921
Naravno da ima smisla. To je hranjivo, puno bjelancevina i ulja. A da ne pricam koliko ce pospjesiti aromu hrane tak da budu svinje rado jele.
To bi ja jel, a kak ne bi svinje.
Hahaha

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
166
Pozz ljudi ovako imam jedno pitanje,naime nazimica jučer 114 dan se napinjala kao da ima trudove ali nije izacivala ništa.Danas se smirila i samo leži,što napraviti sada veterinari ne rade do sutra.Na vime se da istisnuti mljeko

Posljednje uređivanje:

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,089
Mora biti dežurni veterinar.
Ako te već hvata panika zovite veterinara,a nebi bilo prvi puta da nazimica "zakasni" dan il 2 sa prašenjem..

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
166
Nije meni problem što kasni već zato što se je noćas napinjala a nije izbacila ništa .

Posljednje uređivanje od moderatora:

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
166
Onako da se navuć

Nije da baš prska ali kad se povuče za sisu pokazuje se

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
166
Točno to da,ništa sačekat ću još večeras da vidim što će biti

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,089
Svi mi računamo u minutu od osjemenjivanja do prašenja.
Ipak u stvarnosti je malo drugačije,nit se tu istu minutu od osjemenjivanja oplode jajne stanice,nit je zahvalno od tog trena računati 3 mjeseca,tri tjedna i 3 dana.
Koliko nazimica ima kila?
Može doći do toga da praščić zapne u porođajnom kanalu,ali ja do sada nisam imao takvih slučajeva.

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
166
Ima oko 200,znam ali uopće više nema napor.Ne znam dali postoje "lažni trudovi" i kod svinja

Najnoviji postovi

Na vrh