• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tecaj za herbicide i sl.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,551
Moji su išli za to pa još ništa nisu dobili.
A i kasnije su rekli da nositelju i članovima OPG-a to nebi trebalo, nego recimo onom radniku koji radi kod tebe.
E sad ako laže ovaj u savjetodavnoj, lažem i ja.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,905
Ma više ne znaju kako da napune blagajnu :/ I što je najgore kad zoveš zbog nečega da ti pojasne 3 osobe imaju 3 različite verzije.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Moji su išli za to pa još ništa nisu dobili.
A i kasnije su rekli da nositelju i članovima OPG-a to nebi trebalo, nego recimo onom radniku koji radi kod tebe.
E sad ako laže ovaj u savjetodavnoj, lažem i ja.

ma kad pogledate , logika je na njihovoj strani ..samo ta logika nije održiva na selu nego samo u foteljama .
zašto , pa primjer , ne mora vlasnik firme imati položene kategorije za vožnju kamiona ako ima 10 vozila a on ne vozi ..takva situacija je moguča i na OPG-u

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,905
Nemam pojma, kod nas je to subvencionirano od strane Županije i Općine tako da nije skupo, a danas sutra kad čika Inspektor Korumpirović dođe imam to g*vno pa me nadam se neće imat' za šta seksat...

BTW: Dali OPG-ovi trebaju imati fiskalizaciju ukoliko neki proizvod prodaju na svom kućnom pragu? Mi smo se o tome raspitivali i dobijali smo različite odgovore na šta smo na kraju uzeli fiskalizaciju jer ne daj Bože inspekcije.

Razmišljam na način da ti oni uzmu PDV svejedno i na vino plaćaš carini porez tj. na proizvedenu količinu i onda još preko fiskalizacije od svakog računa ide 25%...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,190
i tak...odluka da to ne položim i nije bila odveć kriva...i tak sam amater.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,530
Nek plate nekoga tko zna.

To je bio odgovor od savjetodavne kad se to pitanje postavilo...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,132
Koristi li tko novu tabelu od Fis-a u excelu za upis tretiranja?
Vjerovali mi ili ne. Ja sam si "svoju evidenciju i tablice" složio prije više od 10 god. Prvo sam si sve redovito ispunio, držao u fasciklu, postepeno sve manje sve rjeđe, na kraju u jednom trenutku prestao.

Cijelo to vrijeme jedino vodim evidenciju o špricanju u rokovniku u goricama, u nadi da možda bude dobro došlo saznanje nekome od omladine "iza nas". Do sad nisam primijetio da bi mi itko krišom čitao taj višegodišnji zapis. :cry:"Nada umire posljednja."

Ove sam godine ponovo proučio sva ta pravila koja obvezuju. Ja sam hobi amater, koji "po meni ludim pravilima" moram imati profesionalnu iskaznicu da bi mogao kupiti pesticide. OK, moram plesati kako orkestar svira.
Skinuo sam i postavio na zaslon kućnog kompjutora i njihov prijedlog Excel tablice i pravila igre i još neke pripadajuče podsjetnike. Kćerki sam dao da mi isprinta "katastarsko zemljišne podatke" o brojevima i našim površinama (a na moju žalost toga mi je pun kufer) koje htio ne htio, tijekom ljeta branim ili trujem, kako god kome paše.

I za kraj, za razliku od svih proteklih sezona, nisam ove godine niti otvorio rokovnik u goricama, a kamoli zapisao špricanje s "crvenim uljem". Treba, ili ne treba, niti sam imao fizičke snage, niti volje poslije "vikend zabave" još i za tu sitnu radnju (sitnu za one zaposlene stručnjake u udobnim kancelarijama ministarstva). Gajim nadu da svoju građansku obavezu, radi njih, budem valjda odradio u roku od onih cca 30 dana.

Ne tražim nikakva opravdanja, ne žalim se, tako je kako je, probam nastaviti dalje, pa dokle stignem, dok se svojom ludom glavom ne zabijem u njihov zid, tako nekako...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,530
@plus ti nisi obavezan voditi evidenciju. Evidenciju su obavezni voditi registrirani korisnici. Znači svi koji su u sustavu poticaja. Ti jesi profesionalni, ali nisi registrirani.

Ili ajmo to na drugi način. Ti spadaš pod jurisdikciju državnog inspektorata, a tablica pod apprrr.

I ovo je 100% točno tako da se ne moraš brinuti.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,963
U KC je Savjetodavna služba organizirala demonstraciju vezanu uz primjenu digitalizacije u učionici sa 15 računala. Isto tako, bilo je jasno rečeno da će sustav pregaziti sve one koji neće moći pratiti nove obveze koje se pred poljoprivrednike postavljaju. Ili uči ili plati nekoga da to umjesto tebe odradi. Kontrole postoje i samo je pitanje kada će netko od nas biti slijedeći na redu. Prije 3 tjedna kod mene bila kontrola iz Agencije za plaćanja vezano uz kontrolu mjera KFK i Intenzivno održavanje ekološki značajnih površina. Bez njihovog pozitivnog rješenja kontrole nema ni isplate poticaja. Nakon toga sam primio e-mail da mi je u Agronet dostavljen izvještaj o izvršenoj kontroli.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,132
@plus ti nisi obavezan voditi evidenciju. Evidenciju su obavezni voditi registrirani korisnici. Znači svi koji su u sustavu poticaja. Ti jesi profesionalni, ali nisi registrirani.

Ili ajmo to na drugi način. Ti spadaš pod jurisdikciju državnog inspektorata, a tablica pod apprrr.

I ovo je 100% točno tako da se ne moraš brinuti.
Hvala ti za dodatna dobra pojašnjenja.
Ako je i to jedan od uvjeta, niti sam uzimao poticaje, niti ih mislim uzimati, iako se htjeli mi to, ja i supruga ili ne, sve od roditelja prešaltalo na nas. Sve je u funkciji, ali nama kao takvima godinama nije trebalo niti smo ubirali korist od toga svega, a kamoli sada dok smo u penziji, nagriženi zubima vremena.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,082
Onda od sljedece godine izlazim iz sustava poticaja. Nikakve tablice im ne mislim ispunjavati. Imaju prilikom prijave poticaja koja kultura je zasijana na kojoj pobrsini, takodjer prilikom kupnje sredstva imaju uvid koje sredstvo je kupljeno. Neka sami skuze kaj je za kukuruz, kaj je za zito.
Ja nemam ni vremena ni volje za tim.

Najnoviji postovi

Na vrh