Koristi li tko novu tabelu od Fis-a u excelu za upis tretiranja?
Vjerovali mi ili ne. Ja sam si "svoju evidenciju i tablice" složio prije više od 10 god. Prvo sam si sve redovito ispunio, držao u fasciklu, postepeno sve manje sve rjeđe, na kraju u jednom trenutku prestao.
Cijelo to vrijeme jedino vodim evidenciju o špricanju u rokovniku u goricama, u nadi da možda bude dobro došlo saznanje nekome od omladine "iza nas". Do sad nisam primijetio da bi mi itko krišom čitao taj višegodišnji zapis.

"Nada umire posljednja."
Ove sam godine ponovo proučio sva ta pravila koja obvezuju. Ja sam hobi amater, koji "po meni ludim pravilima" moram imati profesionalnu iskaznicu da bi mogao kupiti pesticide. OK, moram plesati kako orkestar svira.
Skinuo sam i postavio na zaslon kućnog kompjutora i njihov prijedlog Excel tablice i pravila igre i još neke pripadajuče podsjetnike. Kćerki sam dao da mi isprinta "katastarsko zemljišne podatke" o brojevima i našim površinama (a na moju žalost toga mi je pun kufer) koje htio ne htio, tijekom ljeta branim ili trujem, kako god kome paše.
I za kraj, za razliku od svih proteklih sezona, nisam ove godine niti otvorio rokovnik u goricama, a kamoli zapisao špricanje s "crvenim uljem". Treba, ili ne treba, niti sam imao fizičke snage, niti volje poslije "vikend zabave" još i za tu sitnu radnju (sitnu za one zaposlene stručnjake u udobnim kancelarijama ministarstva). Gajim nadu da svoju građansku obavezu, radi njih, budem valjda odradio u roku od onih cca 30 dana.
Ne tražim nikakva opravdanja, ne žalim se, tako je kako je, probam nastaviti dalje, pa dokle stignem, dok se svojom ludom glavom ne zabijem u njihov zid, tako nekako...