• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

G

GROF

Guest
BRAVO MAJSTORE! BOSILJE!!!., pa ti si stvarno pravi ŠUMAR! sa dobrom ekipom i dobrim strojčugami!

...čuvaj se u svome teškome delu i SRETNO ti bilo!!!., fala, fala za slikice!

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
GROF kaže:
BRAVO MAJSTORE! BOSILJE!!!., pa ti si stvarno pravi ŠUMAR! sa dobrom ekipom i dobrim strojčugami!

...čuvaj se u svome teškome delu i SRETNO ti bilo!!!., fala, fala za slikice!

pa mogu reci da i jesam,ljetos smo dnevno metrice istravali 36-8 metara,a svaki LKt dnevno 45 kubika drveta...a posli smo tu sumu radit u 6 mjesecu a radovi i danas traju...hvala na lijepim zeljama,puno hvala...a bit ce jos slika
1 :D

Đ

đani

Guest
sinko smanji malo te kubike, daq je to tako na slici bi bio timberjack! inače vitla su na lkt-81 2x8 tona!

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
đani kaže:
sinko smanji malo te kubike, daq je to tako na slici bi bio timberjack! inače vitla su na lkt-81 2x8 tona!
to ti mislis,ili znas..ako znas onda krivo znas...bavim se cijeli zivot ovim poslom,u pocetku s 8 konja(zivotinja),zatim s 542...pa ev u zadnje 3-4 godine sam skupio sredstava za mehanizaciju...i da moja 2 LKT-a vuku dnevno 45 kubika drveta,uz dobre vozace i ispravne traktore to je lagan posao...a za vitla se varas...imas vise vrsta vitla,npr,vitlo sa sajlom 12 mm je 8 tona snage,,,a da je po tvome samo 8 tona znaci kad potezes vitlo nebi moglo potegnuti traktor,tj pomaknuti ga s mjesta.A pored toga lanci kopitari teze 500 kg,voda u gumama(u jednu gumu 300 l vode x 4 gume)...znaci nebi bilo nikakve sanse da vitlo pomakne LKT-a...a moja vitla da pomicu zakocenoga kao da je od papira!!!!!

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
nenad393 kaže:
dobri strojevi svaka čast,od kud si bosilje
tomislavgrad...hercegovina...dal znas gdje je to...i hvala...

E

Elvo

Guest
i ja se babim profesijonalno sa sjecom i izvlakom drveta,i pokusacu stavit par slika svojih masina imam TIMBERJACK 1010B,HSM 704,UTC 1062 I FORD 7840 sa sumskom opremom

Đ

đani

Guest
1. mi smo konje izbacili pred 30 godina! inaće zglobni traktor vozim već preko 20god. i nemoj me učiti koliko je vitlo jako i ne pričaj da je rad u šumi lagan,inače izvlačio sam šume od drvara do istre i 45kubika nije malo može se ali ne svaki dan. inače imam 2 lkt 81 turbo i 1timberjack 240c.

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
đani kaže:
1. mi smo konje izbacili pred 30 godina! inaće zglobni traktor vozim već preko 20god. i nemoj me učiti koliko je vitlo jako i ne pričaj da je rad u šumi lagan,inače izvlačio sam šume od drvara do istre i 45kubika nije malo može se ali ne svaki dan. inače imam 2 lkt 81 turbo i 1timberjack 240c.

hehhee...aj neka prode jos koja godina kako to vozis sumski traktor,mozda i ti dodes do 45 kubika...duzina vlake(sumskoga puta do lagera)ti je najvise 500 metara,,,ako u takvim uvjetima nemozes baciti 45 kubika od pola 7 ujutro do pola 8 navecer onda nemozes ni placu zatraziti...a to da se nemoze svaki dan to je istina,al u ljetnom periodu moze naravno,dok je jeseni dan kraci pa nemoze(ili zbog blata,snijega...)a za sve ostalo,jednostavno cu ti reci,ja ne zelim se hvaliti ovdje niti lagati,od toga jednostavno nemam koristi...a ja i moji radnici smo ekipa,i za svaki novi rekord dobivaju gajbu pive hladne,,,a vjeruj mi da ih to motivira pa ce na proljece biti 50 kubika.. :lol:

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Bosilje kaže:
đani kaže:

hehhee...aj neka prode jos koja godina kako to vozis sumski traktor,mozda i ti dodes do 45 kubika...duzina vlake(sumskoga puta do lagera)ti je najvise 500 metara,,,ako u takvim uvjetima nemozes baciti 45 kubika od pola 7 ujutro do pola 8 navecer onda nemozes ni placu zatraziti...a to da se nemoze svaki dan to je istina,al u ljetnom periodu moze naravno,dok je jeseni dan kraci pa nemoze(ili zbog blata,snijega...)a za sve ostalo,jednostavno cu ti reci,ja ne zelim se hvaliti ovdje niti lagati,od toga jednostavno nemam koristi...a ja i moji radnici smo ekipa,i za svaki novi rekord dobivaju gajbu pive hladne,,,a vjeruj mi da ih to motivira pa ce na proljece biti 50 kubika.. :lol:

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Elvo kaže:
i ja se babim profesijonalno sa sjecom i izvlakom drveta,i pokusacu stavit par slika svojih masina imam TIMBERJACK 1010B,HSM 704,UTC 1062 I FORD 7840 sa sumskom opremom

aj jedva cekam da vidim te fotke,,, :)

Đ

đani

Guest
ajde bosilje reci koliku plaću tražiš i dolazi odmah(jedino bez pića). al nesmješ vuć ispod 45 kubika!

G

gigii

Guest
pozdravljam cijelu ekipu sa vrlo interesantnog foruma !

inače sam novi na forumu te mi je ovo prvo javljanje , par dana prolistavam teme te mi se čini da ima mnogo interesantnih i korisnih tema !
Planiram uskoro kupiti jedno zapušteno zemljište od 1500m2 te bih se okušao u poljoprivredi za osobne potrebe te bih to probao ukombinirati u neku vrstu turizma , stoga če mi ovaj forum biti izuzetno koristan . Poljorivreda mi je skroz novo područje pa o noj neznam puno , a nažalost u mojemu kraju se i nemože baš puno naučiti pošto se tek rijetki time bave , znam posadit pumidor a od večih zahvata mi je jedino travnjak oko kuće ! :(
U ovoj temi sam se odlučio predstaviti jer jedino na tu temu mogu nešto i priložiti, naime susjedu je u drmunu pao veliki hrast kojeg je on htio pustiti da istrune jer s njim nije znao izači na kraj te sam se ja uhvatio u koštac s deblom te ga nakon mjesec dana zafrkavanja uspješno odveo doma , po mojoj procjeni ima cca 5-6 tona . Prvo sam zavario prikolicu a ostalo je dolazilo u hodu ... evo i par sličica , njega mislim pustiti da se suši pa napraviti koji stol ili sl.

,

,

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Pozzz gigii!Dobro nam došao!
Auuu druže,,,lepo parče drveta. Samo se pitam- kako si to natovario,,, kuda i kako si ti to protero...jer su gume izrdžale???
Svaka ti čast.
Poz Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Prije svega gigii dobro došao na polj. forum.
Ajde stavi koju sliku svog TV u temu: ostali traktori/tomo vinković

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Auuu druže,,,lepo parče drveta. Samo se pitam- kako si to natovario,,, kuda i kako si ti to protero...jer su gume izrdžale???
Svaka ti čast.

joekiki kako da možeš da bacaš sumnju na tomu kako to može da vozi?

G

GROF

Guest
...gigii!., DOBRO DOŠAL NA NAJBOLJI POLJOPRIVREDNI-FORUM!!!

...svaka čast na dobro odradjenom delu!., nadam se i predpostavljam da imaš još dosta slikanoga materijala o svome traktoru tomi!., pa bilo bi svakako dobro da prikeljiš ku slikicu pod temom o traktoru tomi!., a ako imaš o vuči i šlajsanju voga drveta, ma samo daj!., a postavlja se i logično pitanje?., pa kako si natovaril ovoliku grdosiju od drveta???.-

pozdrav lipi iz moje like-jezeran!

G

gigii

Guest
joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Svaka ti čast.
s utovarom sam imao ozbiljnih problema , kupio sam dvije male dizalice-pompine po 15 tona u metrou i s njima se borio jedno tjedan dana i nisam uspio , onda mi je došao prijatelj s nekim velikim traktorom koji na sebi iza ima ogroman hidroulični vinč s sajlom za jahte izvlačit te smo svašta probavali i također nismo ništa uspjeli napravit , onda sam našao jednog prijatelja koji radi u marini te mi je on posudio 2 paranka po 7 tona snage , te sam ga s tim parancima odkolutao na prikolicu (lanac je dva puta puko dok sam ga natezao s parancima), ali je jedna guma pukla pa sam otpilio cijeli korjen i napumpao gume na 6 bara te sam na kraju uspio !
nisam napomenuo da šireg prilaza hrastu nije bilo tako da je jedina opcija bila prikolica po mjeri i mali traktor , kod nas su putevi uski taman da TV prođe.
..
zbalija , ja nemam traktor a ovo mi je prijatelj pomogao a pretpostavljam da traktor je tomo vinkovič i mislim da ima 30 i par konja barem su mi tako rekli , iskreno nisam očekivao da če taj traktorčič uspjet u tome ali me ugodno iznenadio , traktor je prva liga, !

.

.

.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
gigii kaže:
nisam napomenuo da šireg prilaza hrastu nije bilo tako da je jedina opcija bila prikolica po mjeri i mali traktor , kod nas su putevi uski taman da TV prođe.
..
zbalija , ja nemam traktor a ovo mi je prijatelj pomogao a pretpostavljam da traktor je tomo vinkovič i mislim da ima 30 i par konja barem su mi tako rekli , iskreno nisam očekivao da če taj traktorčič uspjet u tome ali me ugodno iznenadio , traktor je prva liga, !

gigi svaka čast na slikanom postupku utovara te grdosije od drveta!
Da ti je traktor Tomo Vinkovič serije 700 (a koji je točno to je sad teško sa slike reći)
motor je dvocilindrična Lambordini LDA 672 snage 30 ks.
a što se tiče traktora "tomo vinković" mnogi se iznenade u njegove mogućnosti vuče tereta,
izvlačenju drva i sl..
iz toga ti se nameče logičan slijed odgovora kupi traktor "tomo vinković" i ne ćeš požaliti.

G

gigii

Guest
zbalija , mislim da če TV najvjerojatnije i biti konačan izbor !
.
sada jedno pitanje znalcima , hrast se srušio prije godinu dana a prije par tjedana je završio u dvorištu ,skinuo sam mu koru i ofarbao naftom , dali netko zna koliko če ispucati taj hrast i kako sprječiti njegovo pucanje ? Planiram ga sušiti u deblu pa ga kasnije piliti na fete , čuo sam da je jedini način da ne puca taj da ga bacim u more na par godina i da tada uopče ne puca , još kažu da je krčki hrast puno nekvalitetniji i tvrđi od slavonskog te da ako ga sad nafetam da če totalno popucati i skriviti se !, dali netko zna šta da napravim ?

Najnoviji postovi

Na vrh