• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Koji ti je ovo traktor na zadnjoj slici? Imaš li još koju sliku izbliza?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
jao koje pervezne masine :p
dao bih lijevo jaje za onoga valmeta :shock:

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Elvo kaže:
drmr kaže:
Koliko godina je trebalo tome drvetu da izraste do te velicine tj. da dostigne konacnu velicinu?
sumar mi je reko da je prosjek starosti tog odjela oko140godina

Posumljavate onda taj dio ili ga ostavljate golog?

B

Bobo

Guest
ZJ kaže:

Lici mi na nekog forda. Mozda...

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
savoris kaže:
jao koje pervezne masine :p
dao bih lijevo jaje za onoga valmeta :shock:
savo nemoj se igrat s tim. nevrijedi stroj oduzimanja dio svoje muškosti :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: šala.
strojevi su za prvoligaše svaka im čast. s tim bi se imalo volju iči u šumu. al ko nema volje bez tog neče imat niti s tim

E

Elvo

Guest
drmr kaže:
Elvo kaže:
drmr kaže:
Koliko godina je trebalo tome drvetu da izraste do te velicine tj. da dostigne konacnu velicinu?
sumar mi je reko da je prosjek starosti tog odjela oko140godina

Posumljavate onda taj dio ili ga ostavljate golog?
gdje ime puno mladih sadnica sto same nicu to oasaje ,a gdje ih nema to se posumljava .u njemackoj svaki sumar prosjecno sice 6000kubika drveta i 6000sadnica posadjivaju sve zavisi koliki je reon sto zastupa a prosjek je 1000hektara

E

Elvo

Guest
Bobo kaže:
ZJ kaže:

Lici mi na nekog forda. Mozda...
jest FORD tip 7840 sa sumskom opremom od firme NAGEL

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
neki to rade i ovako :shock:
[youtube:2i3v9yd3]39&t=3770[/youtube:2i3v9yd3]

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Zgodan način grijanja rukavica ;)
A bome i dobar teret za poljaka.

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
petar kaže:
Zgodan način grijanja rukavica ;)
A bome i dobar teret za poljaka.
takve 3 dnevno, šta ću mu ja nije ni meni lako

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
To je starija tipa 335?
Ja imam sa svojim dosta problema sa prednjim krajom ako stavim toliki teret.Postane lagano lagan... 8)
Iako imam utege naprijed,al uzbrdo užas :scratch
Koju kuku koristiš?

To imaš kabinu od fergusona?Dal bilo puno posla ju pripasat?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
puki pa vidis i na ovoj slici koliko je i njemu prednji kraj olaksan , tockovi na vrhovima sare

i ja taj problem imam izrazen na vladimircu , to se moze rijesiti spustanjem kuke i pomijeranjem iste prema naprijed
meni se ni jedno ni drugo ne svidja , ako to uradim onda gubim na gripu zadnjih tockova sto mi se ne svidja
kada se propinje obicno neko stane mi naprijed na ono vitlo i problem rijesen
OBAVEZNO drzim na oba traktora jednu precku izmedju poluga koja je napravljena od poluosovine od kamiona precnika 45mm , u slucaju prevelikog propinjanja ona legne na rudu i onemogucava da se traktor prebaci nazad

mada kuka je u takvom polozaju da se pretezno propne samo do jedne odredjene granice recimo lako digne prednje tockove nekih 30tak cm posle toga se teze dize tu mu je neki ''balans''

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
puki22 kaže:
To je starija tipa 335?
Ja imam sa svojim dosta problema sa prednjim krajom ako stavim toliki teret.Postane lagano lagan... 8)
Iako imam utege naprijed,al uzbrdo užas :scratch
Koju kuku koristiš?

To imaš kabinu od fergusona?Dal bilo puno posla ju pripasat?

moj se nediže u vožnji to je najbitnije baš kad mu dođe gusto malo se digne, nekad je to i dobro .
Kodnas je ravno pa me to nezeza.
Kuku imam samo jednu onu gornju.
Kabina je bila na njemu kad sam ga kupio,i orginal je za ursusa samo je rađena u orašju a one su na izgled sve iste.

H

Hurlimann H-470A

Guest
evo malo te tegljilo, slike su od prije 2 godine jos dok sam Hurlimana imao :

inace otac mi se bavio sumom preko 20 godina dok nije nastradao i rijetko u zadnje vrijeme idemo gore.. :scratch

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
eee super su ti i slike i traktor je dobar iako nisam bas poznavatelj toga proizvodaca traktora...e i ja cu sad koji dan staviti koje slikice 577 i LKT-a po zimskim uvjetima...pa et pozzz svim posjetiteljima.!!.:)

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
nije tegljenje al eto treba 100g. da naraste budala ga sruši za 15min

slika027wu.jpg

hrastu.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh