Postoji ti pasta za zaštitu čela drveta i ispiljenih planki. neznam kak se zove, no možeš pitati na nekoj pilani, i sigurno će ti znati kad se koristi i gdje se kupuje.gigii kaže:evo sad sam se vratio iz birtije i saznao neke novosti o navedenom hrastu ! Lokalni brodograditelj mi je rekao da su godinama on i njegov otac trupce bacali u more i tamo sušili par godina te isti trupci nisu niti malo pucali , još kažu da se trupac suši isto vremene vani kao i u vodi samo u vodi ne puca,ja sam sa krka tako da mi nije problem bacit ga u more te sam istu radnju dogovorio večeras s rođakom koji ima kamion s dizalicom koji diže 4 tone pa čemo vidjeti koliko je težak, znači definitivno ga bacam u more na par godina ! U svakom slučaju hvala na savijetima a kroz par godina ču vam znati reči tko je bio u pravu !
gigi nisam te dobro razumijo.cjene za izvlacenje ili strojevagigii kaže:
gigi mi samo sjecemo i izvlacimo drvo za sumariju a prodaju vrsi sumarija.jedino drvo za ogrijev to prodajem onako pored i cjene su razlicite za metar drva od 40 do 70eu zavisi koliko i kome.gigii kaže:mislio sam na cijenu drveta , koliko košta kubik sirovog/suhog materijala ako se bavite prodajom ?