• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

N

NGBaja

Guest
domagoj kaže:
Elvo, Da li dobro vidim da je to MB track? Koji je model?
Možete li malo opisati iskustva i kako ste zadovoljni s njime?

Evo, kolega Domagoj je već opisao ;)

domagoj kaže:
Ima ga ustvari moj stari, al kad treba leći pod njega, onda je uglavnom moj :D .

To je ustvari traktor na šasiji Unimoga, a izgleda dosta komponenti je i zajedničko.
Znači ima šasiju, zadnja osovina je fiksirana na šasiju, dok je prednja ovješena i ima amortizaciju.
Motori su Mercedesovi, kamionski, na ovom je motor je OM314 (cca. 75 ks).
Vrlo visok klirens, pogon na sve kotače sa blokadama SVIH diferencijala na zrak.
Kočnice su diskovi na svim kotačima.
Brzina ovisi o mjenjaču kojeg ima par izvedbi. Ovaj ide maksimalno oko 45 km/h.
Genijalan koncept vozila, ali se prestalo proizvoditi 1990 ili 1991. Vjerojatno mala prodaja zbog visoke cijene.
Prednji izvodi hidraulike i kardana.
Vrlo robusno, izdržljivo i pokretljivo.
Kabina na sredini, ali nije pre masivna, a opet prostrana. Mogu se voziti 3 čovjeka.
Moj stari uglavnom ide u šumu, ali kabina ne smeta.
Iza imaš tovarni prostor za alat, u nekim (šumskim) izvedbama vitlo ili čak hidraulični kran.

Traktor je 1979.g. kupljen 2001.g. iz Njemačke.
Uglavnom tamo ga nisu pazili ni mazili, boja izblijedila, kabina odozgo ulubljena, rezervoar odozdo udubljen, blatobrani pohrđali, pumpa hidrulike neispravna...
Trebalo je predihtati pumpu hidraulike, no skužili smo da se odmah pregrijava. Nađeno je da je to zbog povratne veze sa stražnjih hidruličnih cilindara.
Ima jedna ekscentrična vodilica koja zatvara dotok ulja kad hidraulika dosegne određeni položaj.
Ona je pukla jer je bila plastična. Napravljena od metala i sad radi bez greške.
Curi ulje na prednjem semering mjenjača, ali to mi se ne da raskapati i skidati motor, pa se vozi tako i dolijeva ulje.
Još nam je otišla gumica u glavnom kočionom cilindru.

Uglavnom, to je što se tiče kvarova zbog istrošenosti dijelova.
Par polomljenih lajtunga kčnica i zraka zbog rada u šumi, no to je krivnja korisnika, a ne vozila..
OStalo je redovito -potrošni materijal: auspuh, kočione pločice, filteri...

Dijelovi su dobavljivi preko Mercedesove servisne mreže bez problema.
Samo po broju šasije i može se sve naći, ALI skupi su . Jako skupi.
No nama nije ni trebalo ništa posebno, nije se kvarilo.

Sve u svemu, genijalna stvar, nažalost rijetka i slabo dostupna, jer ih je malo proizvedeno.
Čini mi se da je JCB to pokušao kopirati sa svojim Fast Trackom.

D

domagoj

Guest
Ovo je nešto novije i veće nego naš MB 800.
Možda 1300?

Elvo?

E

Elvo

Guest
domagoj kaže:
Elvo kaže:
dljebr.jpg

Elvo, Da li dobro vidim da je to MB trac? Koji je model?
Možete li malo opisati iskustva i kako ste zadovoljni s njime?[/quoe ovako nisam dugo ulazijo pa sad vidih tek ovo.firma werna u trijeu je tradila sumsku opremu za mb-trak.medjetim kad je mercedes obustavijo proizvodnju mb-traka onda je firma werna napravila sama sumski traktor i zove se WF-TRAC 1100 to je ovaj moj na slici.danas proizvodi nove modele potrazi na google wf-trac 1700 i trazi slike.sto se tice rad sa njome bio sam prezadovoljan ima kabinu veliku i sic se okrece 270 stepeni idealno za sumske poslove.zamjenijo sam je za hsm 704 sa ovom masinom nisam nimalo zadovoljan puno vise trosi a manje snage ima :x .poz i ako treba jos sta tu sam.

D

domagoj

Guest
Aha, WF trac...
Ali u biti to je isti MB trac, zar ne? Samo ga proizvodi druga firma.
Samo su nastavili gdje je Mercedes stao.

Rekoh ja da je Mečka zakon :D

bega533

Novi član
Tu od
16 Velj 2010
Poruka
13
Nema, samo lanac do kraka od dizalice, u stvari njene polovine, sto blize traktoru,i tako je smanjen prepust i nema propinjanja, a dobro vuce.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
e to te ja pitam
ma hocu i ja nesto slicno napravit na svom malom tomu vinkovicu od 18 ks,pa kako te to sluzi da li lako zakacujes trupce sa njim,da l itraktor razdize puno kad je stavis u zadnji polozaj i koliko visoko mozes dici trupac

bega533

Novi član
Tu od
16 Velj 2010
Poruka
13
U visinu dize peko dva metra, zato je zadnji krak vezan preko dva zgloba zbog raspona dizanja, moze se spustiti blizu zemlje i dizati dosta u visinu, a inace trupce ne vucem sa makazama, ponekad samo nizbrdo, mnogo je veliki krak i propne se lako, a i krive se makaze ;) , za neki dan cu je koristit pa cu ti uslikati kako funkcionise.

Đ

đani

Guest
Evo nekidan se jedan prevrnuo di radim pa pogledajte
babo8.jpg

malo iz bližeg
babo4.jpg

babo6.jpg

pogled s vlake prema traktoru
babo2.jpg

i drugi koji ga je došo izvadit
babo1.jpg

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
i ne dize ti se ferkic sa tim tvojim patentom nekak mi se cini da su skare predaleko?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,485
Pa vidiš da ih može pomicati naprijed-natrag

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
hvala na slikama
dobro si to napravio a moze fergo dici an toj duzini kladu od 200kg a da ga ne razdize a ako je nesto teze samo skratis i onda mozes citav balvan dici,nego kako ti klijesta zakacavju za trupac jel treba dosta cimanja ili ide lako

Najnoviji postovi

Na vrh