• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnički pregled - signalni trokut

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,106
Ja sam se naviknuo na kabinu jer ju Torpedo ima od kada je kupljen novi, na malom TV imam original zaštitni luk, bez obzira ako na tehničkom prihvaćaju traktor kao takav ja bi radi sebe samog ugradio, nema puno ulaganja, a opet s druge strane ako se desi nevolja glavu čuva.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,106
Ako hoćeš sebi osigurati zaštitu i imaš mogućnosti da nešto korisno napraviš za sebe, mislim da atest ne bi trebao biti nikome problem, bez obzira da li se radi o traktoru ili sasvim nečemu drugom, život je samo jedan.
To je moje mišljenje, ne mora značiti da sam u pravu i da će svi savjet kao takav prihvatiti, ljudi sami odluče što je za njih najbolje.

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,060
..., mislim da atest ne bi trebao biti nikome problem, bez obzira da li se radi o traktoru ili sasvim nečemu drugom,...
Radiš sam i onda padneš na atestu jer "ovo ne odgovara, koji je materijal, ima li varioc atest......"

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,654
Prvo, luk smeta za neke posle pa ga zato nemam…a i grdo ga je za videti.
Drugo: od njega je malo koristi ako nisi vezan pojasom; a nema ni njega.
Treće: nemreš (više) atestirati luk napravljen u samogradnji.

Originalni okvir (a ne luk) je bil sa 6 stupova i to je jedini koji zbilja vrijedi…ni slike na Internetu nemrem najti, a kak bi onda okvir.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,654
Godina proizvodnje se gleda. @Deda Marek je točno napisal: mora biti prije 1984.
Prva registracija je nekad prije bila...a moj je prvi put bil registriran negdje iza 1985.

Jedino ak je na starijem bil upisan luk, okvir ili kabina, onda ih nemreš maknuti.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,106
Prvo, luk smeta za neke posle pa ga zato nemam…a i grdo ga je za videti.
Drugo: od njega je malo koristi ako nisi vezan pojasom; a nema ni njega.
Treće: nemreš (više) atestirati luk napravljen u samogradnji.

Originalni okvir (a ne luk) je bil sa 6 stupova i to je jedini koji zbilja vrijedi…ni slike na Internetu nemrem najti, a kak bi onda okvir.
Hvala na informacijama.

• Like
Reactions: ZJ

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,897
Gleda se kad je prvi put registriran kod nas, a ne proizveden. Imam i sam koji je iz uvoza i ne priznaju.
Pa meni je normalno da ga registriraš novoga,a ne da v škednju stoji. A uvozni je valjda moral prejti homologaciju🤔

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,680
Jedino ak je na starijem bil upisan luk, okvir ili kabina, onda ih nemreš maknuti.
Mi smo na U445 imali upisanu kabinu od 74. pa smo ju 2012 negde morali maknuti... Jer je bila samogradnja.
I ne moramo nikaj imati, prolazi tehnički ko kabrio

• Like

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,654
Zanimljivo...
Obično je priznato zatečeno stanje, jer masa traktora je registrirana sa zaštitnim lukovima ili okvirima iz samogradnje.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,691
Ja ga isto nisam mogao registrirati bez kabine ili luka jer je bio prvi put registriran 1984 a da je bio prije 1983 ne bih trebao ništa iako je traktor 1981.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,630
Koja? Moraš ju otkloniti, jer ipak je to tvoje “dijete”
A ne, ne. Ja sam to "dijete" vratil domu njegovom, pa se ti dalje igraj sa njim ;)

• Haha

Najnoviji postovi

Na vrh