Ovo je realno razmišljanje i potpuno se slažemo. Još jedna stvar, uopće nije bitno čije su to direktive(Brisel ili recimo Tokio) i da li će nas inspekcije maltertirati nego je konačno vrijeme došlo da se zamisle svi oni koji nisu ekološki osvješteni i koji su max koristili pesticide ne razmišljajući o zdravlju ljudi, životinja i prirode - samo zarada.
a što s onima koji koriste praktično samo umjetna gnojiva, i to u količinama koje si mogu priuštiti a u stvari su možda 50% stvarno potrebnih?
a što s onima koji su prisiljeni okopavati svoje povrće jer nemaju par stotina-tisuća kuna za pesticid?
a što s onima koji proizvode i prodaju svoj proizvod, a i sami ga koriste u svojoj obitelji za prehranu jer su sigurni da proizvod nije kontaminiran?
rekao sam, neću ići u integriranu, neću u ekološku, neću u arkod, neću poticaje, neću plaćati idiotarije i voditi evidencije...
ali ću uvijek i svakome garantirati svojim imenom, znanjem i ugledom da proizvod koji od mene kupi može dati svome djetetu, bolesniku ili kome god...
nek si ga analizira tko hoće, na način koji god želi, samo da mene to ništa ne košta...
gledam proizvođače mlijeka i način na koji su ih doslovno masakrirali...osobno sam bio na sabirnom mjestu u svom selu kad su svi uzorci uzeti od JEDNE krave, a analiza je bila u rasponu od III do ekstra klase, radilo se o desetak domaćinstava u kojima je bilo od 1 do 5 krava.
DANAS NITI JEDNO VIŠE NE POSTOJI!!!
zbog toga nemam povjerenja u nekakve analize u bilo kakvoj proizvodnji sve dok ne bude postojao dovoljan broj neovisnih labaratorija u kojima će se moći usporedno obaviti analiza jednog uzorka na više mjesta.
bit će kako bude, recite da sam lud i zaostal, ali ja ću tjerati po svom pa dok ide...
ne tako davno sam se susreo s prijetnjom tipa "ako nemaš parcele u arkodu i upisniku nećeš moći prodavati povrće"...
e pa upisao sam parcelu, cijelu jednu i to tako veliku (1800 kvadrata) da je ispod praga za pojedinu kulturu povrća, i nemam pravo na poticaj...ali parcelu imam, zar ne?
treniranje strogoće na meni neće igrati, ne želim ovim postom nikog preorijentirati na svoju stranu ali želim vam dati do znanja da postoji i drugi put...zasada...:mrgreen: