• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnološke upute za integriranu proizvodnju povrća

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
@Temptation sve je to u redu ja sam samo htio reći da se svatko prilagođava po svojim mogućmostima i onaj koji prihvati sve uvjete treba ih se i pridržavati a poštivati tuđe odluku pogotovo što neznamo zbog čega su takve.
Mi ovdje možemo pisat šta god hoćemo ali na kraju stoji ono što je ugovoreno sa eu a što je to mi dobivamo na kapaljku da nas nebi strefio kakav šok od dogovorenog. Neznam zašto se misli da je hidropon kriv za sve ja smatram da nije kriv ni za što kriv je naš narod koji nije dovoljno informiran. Kad sam radio na placu cjena rajčice je bila visoka kupcima, najljepše mi je bilo kad mi jedan stari kaže ja sam kupio grapolo dosta jeftinije nego što ti prodaješ. Ali nije on kriv kriv je netko drugi koji nije informirao narod da je to hidroponska rajčica za koju kažete da nije dobra i to je istina samo u jednom djelu a u drugom nema razlike.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Proizvodnja povrća je njaprofitabilnija i ima najveću perspektivu u odnosu na druge sektore poljoprivredne proizvodnje, to su naravno i Poljaci shvatili i okrenuli se proizvodnji povrća. Kamo sreće da i mi budemo pametni i sposobni kao i oni da kroz strukturne fondove EU pokrenemo i ojačamo poljoprivredu. Samo oni, za razliku od nas, imaju puno teže uvjete za proizvodnju jer im je klimat ograničavajući faktor. I gle, njima se isplati grijati plastenike cijelu godinu i imati konkurentan proizvod, koji će nas uništiti, čak štoviše biti ćemo njihova najamna radana snaga. Mislim da imamo znanja i potencijala za iskorak samo malo više optimizma i spremnosti (žrtve) za opće dobro.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Proizvodnja povrća je njaprofitabilnija i ima najveću perspektivu u odnosu na druge sektore poljoprivredne proizvodnje, to su naravno i Poljaci shvatili i okrenuli se proizvodnji povrća. Kamo sreće da i mi budemo pametni i sposobni kao i oni da kroz strukturne fondove EU pokrenemo i ojačamo poljoprivredu. Samo oni, za razliku od nas, imaju puno teže uvjete za proizvodnju jer im je klimat ograničavajući faktor. I gle, njima se isplati grijati plastenike cijelu godinu i imati konkurentan proizvod, koji će nas uništiti, čak štoviše biti ćemo njihova najamna radana snaga. Mislim da imamo znanja i potencijala za iskorak samo malo više optimizma i spremnosti (žrtve) za opće dobro.

Bojim se da nisu Poljski seljaci podigli tolike hektare hidroponije tamo...nego Nijemci i Nizozemci...
Firma Grow Palanta napravila je iste stvari po Mađarskoj...
Kod nas su za razliku od Poljske puno veće porezne olakšice,koje država daje na rok od 10 godina,svi trgovački lanci debelo koriste te olakšice i zato stalno niču kao gljive poslije kiše...
Posebne su pogodnosti na područjima od posebne državne skrbi i u području Vukovara,ja čisto sumnjam da strani investitori o tome nemaju pojma...
Biti će jako teško konkurirati takvim firmama,koje će biti oslobođene plaćanja poreza...
Bojim se da uzgoj povrća neće sa novim upisnicima i zakonima imati baš svijetlu budućnost u Hrvatskoj...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,774
Bojim se da nisu Poljski seljaci podigli tolike hektare hidroponije tamo...nego Nijemci i Nizozemci...
Firma Grow Palanta napravila je iste stvari po Mađarskoj...
Kod nas su za razliku od Poljske puno veće porezne olakšice,koje država daje na rok od 10 godina,svi trgovački lanci debelo koriste te olakšice i zato stalno niču kao gljive poslije kiše...
Posebne su pogodnosti na područjima od posebne državne skrbi i u području Vukovara,ja čisto sumnjam da strani investitori o tome nemaju pojma...
Biti će jako teško konkurirati takvim firmama,koje će biti oslobođene plaćanja poreza...
Bojim se da uzgoj povrća neće sa novim upisnicima i zakonima imati baš svijetlu budućnost u Hrvatskoj...

jučer sam saznao da se područja od posebne državne skrbi ukidaju i pretvaraju u nešto...niko nezna što...
naime, to nesmijemo imat u eu...

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
svaštara 021.jpg

svaštara 020.jpg

svaštara 015.jpg

svaštara 017.jpg
Krajem prošle godine otvoren je ovaj pokazni plastenik hidroponije sa full opremom...tko nije bio u posjeti,eto par fotografija...

Najnoviji postovi

Na vrh