Znam ja da je tak neko nekad to zamislil ali to je trebal na traktoru isto biti jebeni nosač u kojem bi ti mogel tu ručnu zašpanati.Imao sam nekada đubretarku tehnostorjku (4 T) i imala je takvu ručnu ali na podužoj sajli sa bužirom i ideja je valda bila da se to namjesti negdje na traktor kada je prikolica priključena. Kada je bila otkopčana onda se odložila na rudo prikolice u takav nosač. Nikada ju nisam držao na traktoru.
U Topolovcu Dobra...Pošto je ova tema aktivna ko pravi profilirane stranice? Osim rosi teha..
Ovo napisano gore je iz vlastitog iskustva. Nadograđivao sam tu ručnu parkirnu kočnicu, pa sam i opisao taj moj postupak koji sam proveo tada.1. Prije je ručna na prikolici bila na dohvatu iz traktora ili je stavljena na traktor prilikom kopčanja prikolice
2. Nitko te na TP ne traži otkapčanje prikolice jer dok je na valjcima sve se može obaviti!
Prikolica ima zračne kočnice preko traktora. Zakočim ručno prikolicu jer može nestati, iz raznih razloga, zraka, ne mora biti razdvojena od traktora!......već samo kada je prikolica otkopčana od vučnog vozila i stoji parkirana i tada da je osigurana prikolica od bilokakvih neželjenih pomicanja u parkiranom stanju.
Sve OK, al ja otidem direkt na tehnički iz razloga da odmah vidim kak to koči i kaj budu dečki rekli. Znam da budem čudan drugima ali ja sam jedan od onih kojima i štop svjetlo dela, a kamoli žmigavci, kočnice i volan. ( I to ne samo pred tehnički )! Morem podnesti pad kompresije u motoru ili flek ulja ali loše kočnice i volan ( upravljački sklop općenito) mora biti TOP. Tu nema kompromisa. Ne bojim se tehničkog, bilo kojeg i bilo gdje...dapačeV ponedeljak ti je tehnički pri meni pred birtijom.
Potpuno se slažem s tobom kaj se tiče tehničkog. Ja traktor ne koristim ni 20 vur godišnje,ali mora biti po ps-u. Prvenstveno radi moje i tuđe sigurnosti. Ovo sam samo napisal da se dela,a nebi se smelo.Sve OK, al ja otidem direkt na tehnički iz razloga da odmah vidim kak to koči i kaj budu dečki rekli. Znam da budem čudan drugima ali ja sam jedan od onih kojima i štop svjetlo dela, a kamoli žmigavci, kočnice i volan. ( I to ne samo pred tehnički )! Morem podnesti pad kompresije u motoru ili flek ulja ali loše kočnice i volan ( upravljački sklop općenito) mora biti TOP. Tu nema kompromisa. Ne bojim se tehničkog, bilo kojeg i bilo gdje...dapače
Kaj se tiče te ručne na prikolici i kočenja iz traktora, nejde mi to f klajbu![]()
Morem podnesti pad kompresije u motoru ili flek ulja ali loše kočnice i volan ( upravljački sklop općenito) mora biti TOP. Tu nema kompromisa.
Popigaju ti lim po profilu koji im doneseš.Baš cijele stranice da odrade? Lim rebrasti sam kupovao kod njih pa slagao u okvire.
Ma to nemrem ni ja podnesti ali moram jer imam ferca na gruntuUlje nemrem zmisliti da mi curi