Slažem se s abrkilijem, netreba rano osjemenjivat junicu, kod nas je običaj s 15 mj osjemenit, s tim da je junica u dobroj kondiciji i formi, ako je koja slabija, onda i kasnije, al takve nemam. Nek ona samo beči i cvili kad se goni, ko je j***, al nevalja prije vremena.
Jučer podnoć imao doma jedno jako teško teljenje, junica prvotelka, osjemenjena s 15 mj, u odličnoj kondiciji i top formi, ali problem je nastao kaj je nosila po termenu 23 dana, tele je naraslo, a ona uska, slabo otvorena, a da bude najgore, gura tele van na zadnji kraj al je bilo pravilno okrenuto. Skupilo smo se i probali smo samo, al nisam se usudio i zvao sam veterinara i sam Bog kaj sam ga zval, i on je bogec bil sav mokar dok ju je otelil, strašno teško, al uspjeli smo. Malo je spucala u gornjem djelu zadnjice, no ostavil mi je CINK-vitaminsku mast nek ju mažem 2x dnevno, znači rano i navečer, ovak je junica sad ok, posteljicu je izbacila.
A tele pak, strašno veliko i skoro mrtvo, 15-min smo ga masirali i oživljavali sve dok nije prodisalo, bil je dugo unutra i napio se plodne vode, jedva je to iskašljal nekak van, muški je, treba mi za tov i strašno bi mi bilo žao da ga nismo spasili, ajd hvala Bogu i on je uredu sad.