powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
ja znam da se tone raznih žitarica čuvaju u limenim silosima , ali njima se kontrolira vlaga i sve ostalo kako bi ostale zdrave i suhe .
Mene bi bilo strah kondenzacije u ovom slučaju .
Također beton na dnu nije baš sretno rješenje , trebao si ga odvojiti od betona .
KAd bi dolje nagurao tvrdi stiropor odrezan na mjeru žitarice bi ti bile zadovoljnije ,xd
Provjereno nakon dvije godine, nema problema sa kondenzacijom,
Jedan dio drzim u silosima , a drugi na betonskoj ploci, i na toj ploci nedavno primjetio zizak. kukuruz u debljini 20cm, prskao u vise navrata sa nekim sredstvom, mislim rijesio sam, medjutim kako mu odogovara toplina on se povuka na dno. Danasa sam 2t ispustio u prikolicu koja je bila dole i sa jakim ventiliatorom sam u vecoj mjeri ispuhao stetocine i njihove produkte. U vise navrata sam opet prsako, sad to sve stoji u prikolici, pa cemo vidjeti sta dalje. zasad ih nema. Inace svaku godinu muku mucim sa ovom gamadi. kukuruz skladistim na tavanu zgrade gdje je toplo, pa im i to pomaze. Ima li koje ucinkovito sredstvo, k-obiol i ovo sto sad korisitim i nisu nestodjeluju kad direktno apliciras na nametnika.