• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Teško bolestan Ivica Todorić i rasprodaja imovine Agrokora

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
almo onda bojkotirati konzum pa kupovati u kauflandu,lidlu,billi,intersperu itd
uvijek ću prije kupovati u našim lancima nego u stranim

Po čemu je Kaufland ili netko treći bolji, ako hoću kauflandu prodat tonu jabuka tj. da ih stavi na police, moram im još dat 300kg besplatno. I šta je tu bolje ?

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
jedina je razlika što kaufland ne drži pola hrvatske za testise. što ne znači da ne bi da ima priliku. http://www.poslovni.hr/hrvatska/kau...a-jos-rabata-ili-letite-s-nasih-polica-229328
ali, ipak ne može se mjerit s ovom ekipom:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrva...Konzum-i-Tisak-rekorderi-po-dugu-dobavljacima
evo i malo analize:
http://www.jatrgovac.com/2010/06/kaufland-lidl-i-spar-analiza-poslovanja/

u svakom slučaju, trgovački lanci su tu zbog zarade, ne zbog humanitarnog rada. i naravno, stvar je osobnog odabira gdje će čovjek kupovati namirnice. tj. kako siješ, tako ćeš i žeti. a to vrijedi za cijelu državu...

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
almo onda bojkotirati konzum pa kupovati u kauflandu,lidlu,billi,intersperu itd
uvijek ću prije kupovati u našim lancima nego u stranim
To ti dođe na isto,u kojem god kupuješ neće se baš nešto napuniti državna blagajna,jer su ih sve naša gospoda političari oslobodili plaćanja poreza do iznosa koji su uložili u pojedini trgovački centar...
Drugim riječima,šoping centri po Hrvatskoj su na neki način građeni sa novcima poreznih obveznika,da bi mega korporacije mogle vrtiti lovu i uništavati domaću proizvodnju i izravnu prodaju nas proizvođača sa dampinškim cijenama...
To je bio sjajan potez i djelomično je zbog toga ova država trenutno u banani...
Da stvar bude bolja,bez problema su mogli zarađenu dobit spremati u džepove,dok im Linić nije uveo porez na dividendu od 14 %...
U skorije vrijeme se sigurno neće otvoriti niti jedan novi šoping centar,jer je vlada porezne olakšice ukinula 01.03.2012.,odnosno brisala članak 26 zakona o porezu na dobit na osnovu ulaganja...osim naravno Ikee...

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Po čemu je Kaufland ili netko treći bolji, ako hoću kauflandu prodat tonu jabuka tj. da ih stavi na police, moram im još dat 300kg besplatno. I šta je tu bolje ?
Sve su to isti lopovi i svi ti skidaju rabat na istu foru:
1.Na reklamu tvog proizvoda u prodajnom katalogu...
2.Na produženje ugovora za iduću sezonu...
3.Na prodanu veću količinu robe,nego u prethodnoj sezoni...
4.Na kalo na težini i lom i ono što su babe razbucale,kad su prebirale po centrima...
5.Na foru akcije koju oni imaju od --.--.do--.--....itd...

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
119
a di je luka u vukovaru? još su se u agroglasu hvalili kako im je država dala sredstva za obnovu, a na kraju teksta piše kako prvenstveno ciljaju na žitarice iz vojvodine, rumunjske i bugarske...

Mislim da vukovarska luka ne pretovara zitarice. Todoriceva luka se nalazi pored vukovarske luke. Ona sluzi za pretovar psenice. Psenica sa brodova ide direktno u silos i suprotno iz silosa u brodove.

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Gogo, ako zelis nesto dokazati trebaju argumenti.Tvoj subjektivni dojam je individualan.Ne shvacam sve doslovno(nemam tezak karakter ;) ) vec citam sto pises.Ako nesto ne razumijes od "finih" rijeci-rado cu ti objasniti..kao i to zasto nam je valna duljina razlicita..moze i uz pice :)
Meni nije bilo neugodno pitati na ovom forumu kako zakopcati plug za traktor,podesiti ga i orati.Za tebe je to formalnost i vjerujem da ne bi prosao kraj mene i gledao kako se mucim.
Todo bi to ucinio.
To je valna duljina ;)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ajd,nije ni todo vrijedan svade! :(handshake): ipak su blagdani! rekao sam da necu vise o tome,nit budete vi mene uvjerili,niti ja vas,i od toga nema koristi. :)
ma,pomogao bih ti,ali ne prije nego bih se posteno nasmijao i digao ti tlak. :)
ne mogu si pomoci!

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
KONZORCIJ AGROKOR IMA PREKO 35 TISUĆA ZAPOSLENIH, Njegovo poslovno carstvo u sastavu konzorcija AGROKOR čine:
Zvijezdanajveći hrvatski proizvođač ulja, margarina i majoneze, Ledo - najveći hrvatski proizvođač sladoleda, Jamnica - najveći hrvatski proizvođač mineralne vode,Agroprerada,Agrolaguna, Lovno gospodarstvo Moslavina,Silos Mlinovi, Solana Pag, Sojara Zadar, Najveći hrvatski maloprodajni trgovački lanac Konzum, Tvornica sladoleda Frikom Beogradnajveći srbijanski proizvođač sladoleda, Tvornica sladoleda Berpah Čapljina, Tvornica Dijamant - najveći srbijanski proizvođač i prerađivač ulja i uljarskih proizvoda, Centropromet Srbija, IDEA Srbija, Hotel Opera (bivši Inter-Continental) – elitni Zagrebački hotel sa pet zvjezdica, Sarajevski kiseljaknajveća bošnjačka tvornica mineralne vode, Pik Vrbovec – najveća hrvatska mesna industrija, Pik Vinkovci, Tvornica Belje i Beljski vinogradi – najveći hrvatski poljoprivredno-industrijski kapacitet, Krka Šibenik, Tisak - najveći hrvatski maloprodajni lanac kioska, Velpro Sarajevo, Ledo Čitluk, Kozmo drogerije, Fonyodi - najveća mađarska tvornica mineralne vode…. stalno kupuje novo….​

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
i kad sve pokupuje, onda nam svima utetovira bar-kodove pa smo mirni.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
zeko svo ovo stoji,ali koliko je malih gospodarstava ,mislim poljoprivrednih uništio taj koncern,x 2 radnika,ostala mala poduzeća koja su pod njihovom čizmom krepala,tko najviše uvozi strane i sumnjive poljoprivredne robe,2010 iz Rumunjske je uveženo nekoliko tisuća ovaca koje su prodane u Konzumu pod motom kupujmo Hrvatsko,domaća janjetina,tko je najveći dužnik dobavljačima ,prije nekoliko dana je bio članak u Poslovnom o kolikim se tu milionima radi,uglavnom carstvo druga Iveka je izgrađeno na krvi Hrvatskog malog čovjeka,zato mrzim njega i sve takve poduzetnike i mora doći do promjena da se takva gamad maknu sa mjesta stanovanja,opčenito Hrvatska je premala zemlja za tolike milijunaše,a koliko sam informiran svaku godinu ih je sve više ali i sa druge strane sve nas je više onih koji nemaju

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@zeko je nabrojio firme koje su u njegovom koncernu neke su prodane pa ih je on opet iznajmio ima firme za koje se jos ni nezna uglavno velika se lova okrece i on veliku zaradu ima!!

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
sve je to vlasništvo par štampača novca..dali su papirine,da nam uzmu stvarna dobra..kad vidite pod kojim uvjetima su politički plaćenici zadužili državu,jasno vam je da se to tako vratit nemože!!spasit nas može samo ponovna opća nacionalizacija svega po uzoru na 1945.godinu..danas nam je država razvijena,a tada smo krenili s ledine!!!današnje tajkune bi njihovi očevi 1945.,godine,-streljali!!!
naša država je klekla kad se ukinilo da budu vezane najniže plaće za najviše u svim firmama..to bi ja ponovo uvea!!!ostalo bi oporezova-uzea..pa da vidite investicija, domaćeg novca umisto slaganja na švicarske račune,i odlijeva novca iz države raznih vrsta..

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ko da ja govorim - e tako se razmišlja čovječe - svaka ti čast.To isto ja pričam već dvadeset godina - pa mi vele - ti si komunista - nadam se da jesam.I sebi bih uzela jedan traktor i dala ga drugome - koji će mi - ona stvar - tri traktora - hoću da sa deset hektara zemlje živim ko čovjek,zaradim za život ko prije dvadeset godina.I da imam osam sati rada,osam sati spavanaja i osam sati zabave.Naši sindikati sada promoviraju 3/ 8.To ja pričam odkad znam za sebe.Ebo ih kapitalizam i takva demokracija u kojoj smo svi gladni.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
današnji tajkuni su uglavnom djeca onih koji su streljali '45 i oni su im to i omogućili. od koga je vesnica neki dan naslijedila 900 000 dolara? zato nam i je tako jer 50 godina živimo od otetog. ova zemlja je otišla u neku stvaru 1918 i za sve iza toga smo si sami krivi. daleko smo mi od demokracije sve dok nas ostatci totalitarista i ostataka diktature vode. a i pametni narod koji od 146 stranaka uvijek bira iste dvije.
@johabica, mogu ja doć po traktor :(inlove): ?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jok - demokracija je - veli jedan pjesnik - seljače.goljo,ti si prah na podu,trpi i radi i od gladi skapaj.
To je on napisao prije društvenog poredka koji se zvao socijalizam.U socijalizmu je seljak bio sit - ma jela sam kolače iz gradske slastičarne ,dva puta tjedno sam kupovala po dvadeset komada.
Ajd ti lijepo napravi francusku revoluciju i uzmi mi.Bez truda i sile ti nebum dala.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
od francuske volim samo salatu. ni francuskinje mi nisu previše mrske, ali su malko uštogljene.
nisam za revolucije, revolucija jede svoju djecu. ali računam, kad se traktor već nudi, zašto da ne probam :icon_rolleyes:
sve su te priče idealiziranja tog vremena meni već dobro poznate, jedino je problem što se od prošlosti ne živi. bilo bi bezobrazno od mene kad bih rekao da me nije briga kako je onda bilo. dapače, povijest je učiteljica života. ali je činjenica da smo tada živjeli lošije od pola europe. ali i da su nas sada poljaci i mađari prestigli, koji su bili svjetlosnim godinama iza nas. i sigurno ne zato što su se vratili 30 godina u nazad. btw, oni su i lustraciju proveli. po toj logici lako dođemo do majke austro-ugarske...
dok god su ove stare prdonje na vlasti, nema nam boljitka. sramote nas na svakom koraku, rugaju se sa sirotinjom, ismijavaju se tuđoj muci. i opet ih izabirete. daklem, sve po zaslugama i vlastitom odabiru.
moja sestrična je jednom izjavila kako bi bilo dobro kad bi se pravo glasa ukidalo s odlaskom u mirovinu. a ja bih još dodao da se prije popunjavanja listića riješi test inteligencije...

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Ovo sa testom inteligencije isto ko da slušam svog šefa :icon_winkle: , al nažalost je tako slažem se sa tobom a i sa njim.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Test inteligencije nema veze s tim. Bitnije su informacije koje nitko neće reći.
Politički marketing, kojeg svakodnevno slušamo, i sva ta silna prašina u oči od njega ne daje jasan pogled.

Male desne stranke npr., imaju viziju boljega, no nemogu ni prismrditi dnevniku niti vijestima. Pogledajte samo kakvi su bili napadi na Pokret za obitelj prije i tijekom referenduma...

Razmislite samo koliko naših članova shvaća ozbiljno pisanje člana Nostradurusa (Što se iza brda valja). A čovjek govori istinu. No takvu istinu se nigdje drugdje ne čuje, pa je lakše povjerovati u laži koje se svakodnevno ponavljaju...

Najnoviji postovi

Na vrh