Imam veliki problem.
Ovako -
u plasteniku sam posadila pedesetak tikvica, na pola metra razmaka, u jednom redu, i raslo je to lijepo, i sada su prekrasne, bujne, međutim, odkako su počele izbacivatoi plodove, jedne normalne tikvice nije bilo. Dvije zaparavo jesu. Sve su nekakve kljunaste - naraste u dužinu, a onda kada se počnu debljati, udebljaju se po polovice dužine, a kraj ostane neispunjen, i to liči na ptičju glavu sa kljunom, onako, daš dugim.
Osim toga, većina ih počne na kraju toga kljuna truliti, a sad počinu truliti i zametnute, kada se cvijet počne skupljati na vrhu ili otpadne - tako da se ja tikvica nabrala n isam.
Dala sam im šansu do subote - dva dana još, a onda ih kompletno čupam i bacam, ako se u ta dva dana nešto ne promijeni. Jučer sam im porezala pola listova - onako, baš neselektivno jer sam bila ljuta, mislim, možda su prebujne, pa nešto ne štima. Vode imaju dovoljno, tri cijevi kpk sam uz njih stavila, hrane dovoljno.
U čemu griješim?
Inače su dvodomne - muški i ženski cvijetovi, Senator.
Imala sam nekada davno tikvice u vanjskoj proizvodnji, bez navodnjavanja, tikvice bile prekrasne, i male i velike od nekoliko kila, prodala ih za dobre novce i još se pajceki susjedovi najeli.
A sada ni za kućnu upotrebu.
Molim mišljenje, savjet, sve što mi može pomoći da ne napravim u subotu genocid.