• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,904
Ide prihvat u pinolu stroja i on je vrti.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,920
Imam ovo
IMG_20240402_171850.jpg
Rupa je oko 100mm.
Nekad sam mislio slagati stroj za bušenje pa je ovo ostalo

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,904
Noviji strojevi imaju dosta okretaja, a za starije imamo multiplikatore

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Pa ovo moje bi okretao kardan traktora. Imam negdje i idejne nacrte
Kakvo je glodalo il kruna. Dijamant.
Jedan kolega je imao busilicu za kamenolome. Vršio bušenja za jednu krečanu. Nešto sam čaprkao na toj bušilici, i onako to bio star stroj ali i tad je bio ozbiljno urađen. Mogao je bušiti do 50 metara, cijevi su bile vanjski f65 sa rupom 20 mm. Imala je jak kompresor za zrak kroz cijevi. A mogla je i vodu gurati. Nastavljanje cijevi je navoj u konus. I dosta brzo su se okretale. Skalamerija kamion, pogonski motor je oko 240 konja.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ovdje ih ima nekoliko. Nisam siguran sad ali jedno 6. 3 ovakva ista, jedan sa rasponom šljaka 3 metra. Jedan sa obradom 80 cm i jedan 120 cm prečnika. Čovjek ih nakupio kao srashodovane i onda ih sređuje.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Iskreno ne znam koliki je naš, ne radim s tim osim ako ima kakvih strujnih problema da ga treba popraviti. To je gazda kupio davno od čovjeka koji je zaradio penziju i još će raditi. To su stvarno strojevi koji su napravljeni da traju.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
U ovoj radioni strugovi su podešeni na jednom unutarnje pakne, drugi vanjske pakne, treće vanjske velike pakne, na jednom radi samo gusane komade i diskove . Tako su i mali strugovi prvomajske podešene. Prema obliku predmeta koristiš strug. 20231207_100936.jpg Ovaj lijevo uz zid radi samo specifične komade obraduje velike prečnike tockove za brentice P700. Evo jedne od slika koje nađoh od prosle godine. Dok nisam posedovao svoj strug u ovoj radioni sam zime provodio i radio nešto za sebe a nešto kao ispomoć, tako kad mi i sad nešto zatreba nema čekanja strugovi su slobodni.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Meni je uvijek bila volja kupiti malog stolnog za nešto popraviti, nekakvu piksu i tako. Imamo u firmi strojeve i nije problem da mi se odradi al kad imaš svoje to je nešto drugo, radiš kad ti treba i koliko hoćeš.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ma i ja sam pored svih ovih mašina koji su mi dostupni nabavio svoj strug. Prilikom sklapanja bilo kojih mašina uvjek treba nešto doraditi, popraviti navoj, piksu, izpolirati mjesta za semeringe itd.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,142
Ma nema od onih malih stolnih ništa , to je eventualno samo za elektro mehaničare.
Dvojica mojih drugara su mislili da ima nešto od toga i kupili , nakon par obrada u njima obojica su prodali i kupili "normalne" strugove.
I ja sam imao prvi neki mali ali brzo smo se rastali.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Masa je bitna da umanji vibracije, težak suport dobro leži na stazama i tad ne bježi mjera.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,596
Jel netko u Hr proizvodi unutarnja ozubljenja po uzorku?
Lijeva cahura je ispravna, desna se okrunila
1000042923.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh