• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tov junadi

S

sapat

Guest
farmu za tov junadi,polu otvorena, kapaciteta 100-150kom.... nikakve rešetke i sl. Slama bi išla na pod i čistilo bi se traktorskim utovarivačem... a cijena je visoka, više nego sam očekivao...

S

sapat

Guest
još sam u pregovarima pa je tajna-kad zaključim posao onda ću objavit cjenu... zamisli izdat ću priopćenje za javnost... :lol: :lol:

zecky

Član
Tu od
25 Tra 2007
Poruka
69
hehe dobra ti je ova :)

daj reci gdje nabavljaš "robu" i kome prodaješ

S

sapat

Guest
na sajmovima: Babina Greda, Piškurevci, Ivanić, Pleternica, Posavski Bregi...
prodajem kom stignem... onom ko plaća preko računa... prodaja je problem

J

Jadranko

Guest
sapat kaže:
na sajmovima: Babina Greda, Piškurevci, Ivanić, Pleternica, Posavski Bregi...
prodajem kom stignem... onom ko plaća preko računa... prodaja je problem

ej a zasto kazes prodajem preko racuna ???
nema kesa ( Gotovine ) ????
ili kako nisam bas razumio ? :scratch
i dali uspijes sta prodat???
jel imas i svoj kamion zbog prijevoza itd ??

S

sapat

Guest
ja sam opg u sustavu pdv-a,zato preko računa, pa uspijem prodati samo uvijek uz natezanje...
imam svoj kamiončić mercedes 412sprinter, ali s njim vozim samo telad, najviše volim kada kupac organizira prijevoz bikova

J

Jadranko

Guest
sapat kaže:
ja sam opg u sustavu pdv-a,zato preko računa, pa uspijem prodati samo uvijek uz natezanje...
imam svoj kamiončić mercedes 412sprinter, ali s njim vozim samo telad, najviše volim kada kupac organizira prijevoz bikova
ajd ako ti nije mrsko pisat da mi malo pojasnis sta je opg sustav.
i kome se trebam javit da se prijavim u taj sustav??
ja mislim krenit sa stocarstvom.
upravo skupljam neke dokumente,jer mislim zidati malo vecu stalu.
to sve mislim sam financirati pa neznam kakva sva jos prava imam od drzave.
za pocetak bi probao sa oko 20 30 komada.
pa ako ti se da da me malo uputis u te stvari.
kontam i novi traktor uzimat,pa cu kod onog u Vukovar(Agronis) da vidim sta ima?
posto vidim da si iz Nustra da te pitam dali ima IMT u Vinkovcima mozda za prodaju,naravno novi.

S

sapat

Guest
opg=obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, možeš ga otvoriti u županijskom uredu za gospodarstvo, tamo ćeš dobiti i najtočnije informacije, a moja preporuka je da isto tako uđeš i u sustav pdv-a (a to bi bilo najzgodnije da pitaš nekog knjigovođu, oni će ti najbolje objasniti prednosti i mane pdv-a)
Å to se tiće financiranja preporučavam da iskoristiš bar kapitalna ulaganja- Ustvari probaj naći dobrog knjigovođu koji radi sa poljoprivrednicima i oni će ti reći najtočnije informacije što se tiće sustava pdv-a i raznih financijskih blagodati što nam ova država nudi.

Å to se tiće traktora Imt, zbilja nemam pojma gdje ga se može kupiti u Vk, ali za vinkovačke jeseni će biti poljoprivredni sajam na kojem će biti i drugi proizvođaći, ne samo imt. Ja imt nemam pa me baš ni ne zanima, ali ga nebi nikada ni kupio...

Slobodno pitaj, šta želiš... rado ću ti pomoći, ali ovakve stvari kao što su pdv i razna financiranja, dokumentacija i sl. to se najbolje informiraj sa stručnim osobama u četiri oka

R

ROKI

Guest
IMT u Vinkovci ti prodaje Briliant kod crkve Sv. Antuna imaju mali lager sa par strojeva, a kad produžiš skoro na kraj te ulice (Krnjaš) uz Bosut naći ćeš sjedište firme koja je malo uvučena od obale i ceste. U Ivankovu ti Salopek prodaje IMT-a, ali bolje idi u Vinkovce.

S

sapat

Guest
ROKI kaže:
IMT u Vinkovci ti prodaje Briliant kod crkve Sv. Antuna imaju mali lager sa par strojeva, a kad produžiš skoro na kraj te ulice (Krnjaš) uz Bosut naći ćeš sjedište firme koja je malo uvučena od obale i ceste. U Ivankovu ti Salopek prodaje IMT-a, ali bolje idi u Vinkovce.

eee pa daaa, ja koda živim u zanzibaru...

S

sapat

Guest
ROKI kaže:
Bajo izgleda da si umoran pa nefunkcioniraš.

ma nemam pojma koji mi je... a inaće me imt ne zanima pa valjda i zbog toga-nekad davno sam ga imao pa mi valjda više nije u interesu...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
ROKI kaže:

jel prodaje salopek još one polovne krševe??

R

ROKI

Guest
Da, nego šta. Ima tamo i pokoji dobar stroj, ali to je rijetko! Samo mi nije jasno ko kupuje one krševe koje on vani kupuje na kile? On izgleda misli da smo mi tupavi pa neznamo na kojoj razini je tehnika vani pa nas on upoznaje sa "novotarijama" izvana.

B

Bobo

Guest
@Jadranko:

Sto se tice tovljenja bikova, ako ide iz tvog dzepa sve, to je u konacnici jako dobar posao, samo da otkupna cijene bude u granicama norlmale. (kao i za sve ostale proizvode)

Znam da je jedan covijek ovdje digao neki valiki kredit na osnovi obecanja da ce mu drzava dati zemlju u zakup na neko duze vrijeme, tako da ce on moci otplacivati taj kredit tovljenjm bikova. No kupio covijek traktor, izgradio stalu kako treba, sve super, no kad mu je drzava trebala dati zemlju u zakup, NEMA, prosla baba s kolacima, i on je ostao s "gacama na stapu"

Ne znam kako se prica zavrsila, no nekako sumnjam da nije imala dobar kraj.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
ROKI kaže:
Da, nego šta. Ima tamo i pokoji dobar stroj, ali to je rijetko! Samo mi nije jasno ko kupuje one krševe koje on vani kupuje na kile? On izgleda misli da smo mi tupavi pa neznamo na kojoj razini je tehnika vani pa nas on upoznaje sa "novotarijama" izvana.

tamo smo se jednom otišli provozat ja i otac i nikad više,,krševa kakvih god oćeš,,a tko to kupi neznam,,sigurno neki sretnik

J

Jadranko

Guest
Bobo kaže:
@Jadranko:

Sto se tice tovljenja bikova, ako ide iz tvog dzepa sve, to je u konacnici jako dobar posao, samo da otkupna cijene bude u granicama norlmale. (kao i za sve ostale proizvode)

Znam da je jedan covijek ovdje digao neki valiki kredit na osnovi obecanja da ce mu drzava dati zemlju u zakup na neko duze vrijeme, tako da ce on moci otplacivati taj kredit tovljenjm bikova. No kupio covijek traktor, izgradio stalu kako treba, sve super, no kad mu je drzava trebala dati zemlju u zakup, NEMA, prosla baba s kolacima, i on je ostao s "gacama na stapu"

Ne znam kako se prica zavrsila, no nekako sumnjam da nije imala dobar kraj.

a vidit cu sad krajem mjeseca idem dole da vidim sve sta i kako.
pa se nadam da ce biti pozitivan odgovor i da cu moci pocet sa necim.
prvih godinu ili dvije ce stari radit sa mladjim burazom,a ako krene
dobro onako kako ja zamisljam vracam se nazad za HR odmah,
i nastavljam dalje.
imam svoje zemlje nesto ali bi svakako morao jos uzeti pa idem da vidim.
u najgorem slucaju ja necu ostati na "gacama na stapu " jer imam Svicarsku putovnicu
pa se mogu vratit kad god zelim i poceti iznova u CH.
a duboko se nadam da nebi trebalo biti da moram nazad ( nedaj boze ) !!!

K

Kvaternik

Guest
Pozdrav svima!
Ja sam ovdje novi ,zivim u Kapeli kod Bjelovara inace bavim se tovom junadi Simentalske pasmine,takodjer uvozim junad iz Rumunjske imam dosta iskustva u tome pa ako koga sto zanima rado ću pomoći.

Najnoviji postovi

Na vrh